Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Laisz András menüje

2008.11.22. 08:38 welltina

 
Meglepő módon, a hét legtapasztaltabb szakácsa, aki még versenyeken is részt vesz, ugyanúgy izgult, mint bárki más.
„Lehet, hogy nem látszott, de nagyon izgultam a vacsora előtt. Már a menü tervezgetése közben többször meggondoltam magam, mert olyasmit szerettem volna, ami lehetőleg mindenkinek ízlik. Ráadásul ha úgy vesszük, kétszeresen kellett megfelelnem az elvárásoknak: egy jó születésnapi bulit és egy teljes körű vacsorát is létre kellett hoznom. De mint kiderült, nem volt mitől tartanom. Hihetelenül jó kis társaság gyűlt össze ezen a héten, olyannyira, hogy már azt tervezgetjük, valamikor újra össze kéne hozni a csapatot.”
Az este végén egy jó magyar étteremi vacsorához illően cigányzenekar húzza a talpalávalót.

 

Menü:

 

Előétel: Húsleves

 

Főétel: Sült csülök baconba tekerve lecsóval, sült krumplival

 

Desszert: Palacsinta kétféle dióval töltve és csokival leöntve

 

 

 

 

Forrás: tv2.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán laisz andrás

Laisz András a vendéglátó

2008.11.22. 08:35 welltina

 

Több szempontból is egyedire sikerült Laisz András vacsorája. Először is a házigazda a saját születésnapján főzőtt, másodszor pedig a főváros egyik legnívósabb éttermében, mely negyed évszázadon keresztül jelentette a munkahelyét is: a Gundel étteremben. A koktélok mestere dolgozott itt mosogatóként, szakácsként, pincérként, és végül a bárt vezette, amelynek még a berendezésébe is beleszólhatott. Így aztán kétségtelenül otthon érzi magát a konyhában is, ahol a legnagyobb malőr talán az, hogy egyszer, kétszer beüti a fejét a merőkanálba.
Este ő kap koktélt a többiektől, amit maguk kevertek, igaz, nagy részét meg is itták a buszon. Természetesen - születésnapról lévén szó – a vendégek a tortáról sem feledkeztek meg.
 

Laisz András lazán kikevert egy nemzeti színű zászlót, azaz koktélt, miközben a menün agyalt.

 

 

Nemcsak az italokat szereti keveri Andárs, hanem a szavakat is. Ez utóbbi kissé gyengébben megy neki, de hát nem is szóvivő...

 

 

Krisz Rudi ismét problémázott, de ehhez már hozzászoktak a többiek. Laisz András foglalkozásához hűen voltak koktélok a vacsorán, volt üvegdobálás és éneklés is.

 

 

Forrás: tv2.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: videó hal a tortán laisz andrás

Rendhagyó napok következnek a Hal a tortán műsorában

2008.11.21. 07:59 welltina

 

Különleges napokra számíthatunk jövő héten a Hal a tortánban. Az egyik legfontosabb változás, hogy a résztvevő sztárszakácsoknak ezúttal Sági Szilárd, a műsor gasztrokibice vásárol be.

A versenyzőknek pedig az adott alapanyagokból egy bizonyos témára felfűzve kell vacsorát varázsolniuk az asztalra. Bebe, Gáspár Laci, Keleti Györgyi, Schmuck Andor és Csongrádi Kata állnak a kihívás elébe.

Hétfőn Bebe kerül elsőként a nem mindennapi kihívás elé, hogy a Szilárd által összegyűjtött hozzávalókból alkosson egy menüt. Vacsoráját az ötvenes évek jegyében kell elkészítenie, rákból, csigából, és mindenféle ázsiai hozzávalókból. A feladat nehézségét fokozza, hogy kifejezetten undorodik a tengeri herkentyűktől. Mégis minden hozzávalót felhasznál, az édességbe ráadásul annyi mézet és marcipánmasszát rak, hogy maga sem meri megkóstolni. A végeredmény eléggé el is keseríti, mivel a többiek szinte alig esznek a főztjéből, és még megjegyzéseket is kap miatta. A hangulat viszont már első este remek, Laci és Bebe együtt énekelnek és társaság nagyszerűen összerázódik. A többi napon is hasonlóan változatos és újszerű kihívásokra és kalandokra lehet számítani. Hiszen Laci és Bebe énekhangja bizonyára a továbbiakban is felcsendül, és közben minden eddiginél jobban kiderül, ki is az igazán jó szakács. Hiszen az ismeretlen hozzávalókra igazán nem lehet előzetesen felkészülni. A hét szereplői csak a vacsorájuk tematikáját tudják előre, lesz itt tökéletes női este, mesés születésnapi buli és hedonista lakoma is. Az egyébként sem könnyű feladatot ráadásul az is nehezíti, hogy még segítséget sem vehetnek igénybe a résztvevők.

 

 

„A bevásárlásnál nem veszem figyelembe sem a nap témáját, sem azt, hogy különösebben passzoljanak egymáshoz az hozzávalók. Így még jobban szabadjára engedhetik a kreativitásukat a résztvevők! - mondta Sági Szilárd. – Előfordulhat, hogy még engem is meg tudnak majd lepni! Hiszen a főzés nem csak a szakértelemről szól, hanem a fantáziáról is.”


Forrás: tv2.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: tv2 csongrádi kata bebe hal a tortán schmuck andor gáspár laci keleti györgyi

süti beállítások módosítása