Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Terry Black menüje

2008.11.09. 10:20 welltina

 

Terry figyelmes házigazdaként külön-külön is igyekezett kedvezni a vendégei ízlésének. Nikinek, aki elvileg vegetáriánus – bár minden étel levét megeszi, amibe belefőtt a hús – rántott zöldségeket készített, Gézának pedig bundáskenyeret, Vikinek pedig a vágyott tökfőzeléket. Terry szerint egyébként a héten mindenki nagyon kitett magáért a konyhában, csak a hangulat oldódott nehezen az egymás számára jórészt ismeretlen társaságban.

 

 

 

 

Menü:

 

Előétel:Csirkeleves


Hozzávalók: 4db sárga, 4 fehér répa, zeller, 2db krumpli, kis karfiol, fél karalábé,1 teljes csirke feldarabolva.
Elkészítés: Lassú lángon főzzük másfél óráig. Majd kivesszük a megfőtt húst, külön a zöldségeket, leszűrjük a levest és cérnametélttel tálaljuk. 

 

  

Főétel: Töltött káposzta

Kapros töltött káposzta
Hozzávalók: másfél kg libamell bőröstől ledarálva, só, fokhagyma, fehérbors, bátyai piros édes őrölt paprika, 3 fej összevágott hagyma, 

Kb. 10 db nagy levél savanyított káposzta levelet ketté vágunk és azokat megtöltjük. 1kg savanyított aprókáposztát hidegvízzel átöblítünk. Miután a fazékban mind ezt beletettük hozzáadunk 2 kanál libazsírt 3 csomag kaprot ,és lassú tűzön fedő alatt kb. 2 órát főzzük.

 

Tökfőzelék
1 kg gyalult tököt, kaporral, mokkáskanálnyi sóval,evőkanál cukorral vagy mézzel felfőzzük majd negyed tejföllel, főző tejszínnel, 2evőkanál durumlisztel behabarjuk. 

 

 

 

Libafasírt
A fél kg libamellhez adunk 2 fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, 1evökanál prézlit és egy kanál libazsírt. Mindezt összedolgozzuk, teszünk bele egy tojást is, majd gombóckákra formáljuk, lapítjuk végül libazsírban kisütjük.

 

 

 

Desszert: Tejbegriz

Danika tejbegríze
Fél liter tejet egy nagy kanál mézzel és egy zacskó vaníliás cukorral megfőzünk, majd fahéjjal vagy kakaóval tálaljuk. 

 

 

 

Terry - Ünnepi receptje

Kakas leves
1 kakast feldarabolunk, fazékba tesszük. hozzáadunk 6 - 6 fehér illetve sárga répát, három krumplit, egy nagy fej zeller gumó, sózzuk, borsozzuk és főzzük 4-5 órán át.

Disznótoros rétes
A rétes lapokra 1 véres, 1 májas, 1 kolbászos töltelékét helyezünk, majd feltekerjük és a sütőben 15-20 percig sütjük 180 C fokon.

 

forrás: tv2.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek terry black hal a tortán

Terry Black a vendéglátó

2008.11.09. 10:14 welltina

 

A hét utolsó szakácsa, Terry Black mindenkinek személyre szóló finomsággal kedveskedett. A főzésbe besegített a kisfia, Danika is, valamit Terry transzvesztita barátnője, sőt egy transzvesztita macska is megjelent a színen.
„A hét végére oldódott fel igazán a hangulat a közöttünk szerintem, az elején nem is éreztem igazán jól magam. Ahogy már többször is elhangzott, Viki volt a legfeszültebb a társaságból. A saját napján például annyira izgult, hogy még a szüleinek is elfelejtett bemutatni minket. De érdekes módon, ahogy lekerült róla a teher, oldottabb lett, és azóta tényleg jóban vagyunk. Egyébként én úgy éreztem, mindannyiunknak egy nehéz hét volt, abból a szempontból, hogy sok munka torlódott fel azokra a napokra.”

 

 

Terry Black megmutatta férfias oldalát: a bevásárlás végére már nagyon elege volt az egésztől, türelmetlenül várta, hogy hazaérjen, és haragját szegény segítőjén töltötte ki

 

 

Terry Blackhez másfél órás késéssel megérkezett a segítség Amanda személyében, aki annyiban segédkezett, hogy nem kérte meg Terryt, töltsön neki italt, kiszolgálta ő saját magát. Nem egy hagyományos kukta-szerep

 

 

Terry Blacknek sikerült olyan otthonos hangulatot, ami mindenkit a régi szép időkre emlékeztetett a nagyinál. Még bundáskenyér is volt kakaóval

 

 

Terry köret nélkül körözött le mindenkit a heti csapatban. Bizonyára Hanna varázspálcája is besegített, amivel Szorcsik Viktória oly buzgó osztotta a mágiát

 

 

Forrás: tv2.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: videó terry black hal a tortán

Niki Belucci menüje

2008.11.07. 21:11 welltina

 

Niki Belucci rendkívül színes menüvel várta vendégeit, köszönhetően annak, hogy nemzetközileg a legismertebb és elismertebb magyar DJ-ként gyakorlatilag az egész világot bejárta, többször turnézott Dél-Amerikában, és dolgozott szinte minden európai országban. „Több nemzet eledeleiből állítottam össze a menümet. Előételnek bruscettát tálaltam, amit magyaros burgonyaleves, majd csilis csirke és túrótorta követett.”

 

 

 

 

Menü:

 

Előétel

 

 

 

 

 

Leves: Magyaros burgonyalves

Magyaros burgonyaleves
Hozzávalók:
45 dkg burgonya, 2 ek. liszt, 3 ek. olaj, 5 dkg lecsó, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, fűszerpaprika, kömény, só.
Elkészítés: A megtisztított, megmosott burgonyákat kockákra vágjuk, és a levesnek megfelelő mennyiségű hideg sós vízben, az egészben hagyott vöröshagymával együtt feltesszük főni. Közben zsemleszínű rántást készítünk, amelyet fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyem zöldjével ízesítünk. Hideg vízzel fölengedjük, a lecsót hozzáadjuk, és a tűzről lehúzva simára keverjük. Amikor a burgonya megfőtt, besűrítjük a levest. Még egyszer kiforraljuk, és ha szükséges, utóízesítjük. 

  

Főétel: chilis csirke

Chillis csirke, rizzsel
Hozzávalók: 6 egész csirkecomb, 3 zöld citrom (lime), 3 nagy fej hagyma, olaj, chilipaprika, só, 1 csésze erőleves.
Elkészítés:
Megmossuk a csirkecombokat, majd egy tálba tesszük. Apróra vágjuk a hagymát, lereszeljük 2 citrom héját, és kinyomjuk a levét. Mindezt hozzátesszük a csirkecombokhoz. 1 dl erőlevessel is megöntözzük. Hozzátesszük a paprikát, majd egy estére pihenni hagyjuk. Másnap az olajon megfonnyasztjuk a lecsurgatott és kinyomkodott hagymát. Megpirítjuk a csirkecombokat is. Majd mindezt egy kuktában a citromos lével összeöntjük, vigyázva, hogy a chilipaprika ki ne pukkanjon. Készre főzzük. Ha kidurran a paprika, nagyon erős lehet! Rizzsel tálaljuk. 

 

Desszert: túrótorta

Túrótorta
Hozzávalók: 16 szelet, 1 cm vastag szögletes piskóta, 2 doboz körszeletes ananászbefőtt, 25 dkg tehéntúró, 2 dl tejszín, 10 dkg margarin, 3 zacskó habfixáló, 1 csésze kimagozott meggybefőtt, 2 zacskó vaníliás cukor, csipet só.
Elkészítés:
Mindkét doboz ananászbefőttet leszűröm. (Levéből citromlével, szódavízzel és jégkockákkal üdítőital készíthető a locsoló gyerekek számára.) Az egyik doboz gyümölcsöt turmixgépben összetöröm, a másik doboz lecsöpögtetett ananászkarikát papírral leszárítom. A tejszínt kemény habbá verem. A túrót simára töröm, összekeverem a vaníliás cukorral, a sóval és a turmixolt ananásszal, végül hozzáadom az olvasztott, de már nem forró margarint. Ezután hozzákeverem a habfixet, és beleforgatom a kemény tejszínhabot.
Elkészítés:
A krémet rákenem a piskótalapra, és a tetejét kirakom a félretett ananászkarikákkal. A meggyszemeket belenyomkodom, és a süteményt a hűtőszekrényben legalább fél napig hűtöm. Kockákra vágva kínálom. Tálaláskor habszifonból nyomok rá tejszínhabot. 

  

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán dj niki belucci

süti beállítások módosítása