Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Fiala János menüje

2008.11.02. 14:30 welltina

 

Fiala János mosogatott, meg persze törölgetett, valamint fröccsöt ivott és felszolgált. De főzni... Na, főzni nem főzött. Helyette vendégeket faggatott, vendégeknek udvarolt, vendégeket sértett meg, és vendégeknek hívott vendégeket.

 

 

 

 

 

 Fiala János menüje:

 

Előétel: Fűszeres, juhsajttal töltött pármai sonka, uborka

 

Leves: sutőtökkrémleves

 

 

 

 

 

 

 

 

Főétel: steak angolosan, sütőtökkel

 

 

Desszert: mandulahab mascarponeval, barack lekvárral

 

 

 

 

Forrás: tv2.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek fiala jános hal a tortán

Fiala János a vendéglátó

2008.11.02. 12:59 welltina

 

A pénteki adásban a Magyar Rádió fő intrikusa, az intellektuális feszültségkeltés nagymestere, Fiala János főzött.
Azt is megtudhattuk: Hajdú Péter kinek adja a tökét, az est végén Fiala János pedig megtette a Hal a tortán történetének legőszintébb vallomását. Ám hogy mikor, kinek, és mit?

 

 

Az intellektuális feszültségkeltés nagymestere, Fiala János a konyhában! Aki törölget, fröccsöt iszik, felszolgál, ám nem főz. A vacsora mégis jól sikerül, sőt, az est végére az is kiderül: kinek adja a tökét Hajdú Péter...

 

 

És itt most nem Fiala Jánosról van szó... :-)

 

 

Folytatódik János Lacitól kölcsönzött vacsorája... A pazar ételek mellé kevésbé pazar hegedűszóló is jár, de nem ez az igazán kínos, hanem János szavai. A házigazda ugyanis kíméletlen vendégeivel, kivéve azt a nőt, aki igazán kedves a szívének - de vajon ki ő?

 

 

Forrás: tv2.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: videó fiala jános hal a tortán

Kárász Robi menüje

2008.10.31. 14:11 welltina

 

Mindent egy lapra tettem fel a menüt illetően, mivel a hét folyamán már nyilvánvalóvá vált, hogy mindannyian a magyaros ízeket kedvelik, én viszont egy franciás vonalat választottam, szerencsére bejött. A menü egyes fogásait már mind elkészítettem korábban is, de egyben nem tudtam, hogy fér bele az időbe, ezért előző héten lepróbáltam az egészet T. Nagy Tamás barátommal.”

 

 

 

 

Menü

 

Előétel: Osztriga

Jégágyontálalt osztriga
Hozzávalók 4-6 személyre:
12-18-23 db-os kiszerelésű bretaigne-i osztriga. Nagyon fontos, hogy frissnek kell lennie, hiszen rendkívül gyorsan megromolhat. Vagyis 1-2 napos lehet (érdemes a feltálalás előtt is jégen hűteni).

Elkészítéséhez feltétlenül szükséges 1 db Osztriga kés (felnyitáshoz), 1 db osztriga állvány vagy egy nagyobb méretű tál, amibe kúp alakban összetört jeget teszünk, és annak a tetejére helyezzük fel a felnyitott osztrigákat. Melléjük tálaljuk a negyedre vágott citrom darabokat. Fogyasztásánál ajánlott a behűtött száraz pezsgő, frissen örült bors, vaj (echire vagy president sós legyen) és friss bagette, chibatta.

2. Antpasti tál (vagyis olyan ételek, amelyek nem tészta és szénhidrát alapúak): Joselito sonka (spanyol), Pármai sonka, szárított paradicsom, olívaolajba áztatva, szárítot articsóka olívaolajba áztatva

 

Leves: Burgonyakrém leves szarvasgombával megbolondítva

Burgonyakrém leves szarvasgomba arpachio-val
Elkészítés: Főzzünk alaplevet, (én csirkehúsból készítettem), 3 liter vízbe tegyünk 40 dkg csirke húst, 2 kisebb sárgarépát, fehérrépát, 1 fej vöröshagymát, sót. Hagyjuk az alaplevet megfőni, hasonlóan egy hagyományos húsleveshez. Közben egy másik fazékba rakjunk bele egy evőkanálnyi vajat, majd tegyünk hozzá egy fél sárgarépát karikára vágva. A forró vajon futtassuk meg a répakarikákat, majd tegyünk hozzá 3-4 felkockázott étkezési burgonyát. Öntsük fel vízzel, éppen annyira, hogy a víz ellepje a burgonyát, és főzzük puhára. Amikor a burgonya megfőtt, turmixoljuk össze, és adjuk hozzá a leszűrt alaplét. Éppen annyit, hogy a kapott leves krémszerűvé váljon. Érdemes folyamatosan adagolni és kevergetni, hogy nehogy túlságosan híg legyen. Amikor elértük a megfelelő állagot, akkor 1,5 deci főzőtejszínt keverjünk hozzá, folyamatos melegítés közben. Ezzel éri el a krémleves a megfelelő bársonyos konzisztenciát. 

 

  

Főétel:Borjúbélszín flambirozva

Borjúszűz flambírozva
Hozzávalók:
60-70 dkg borjúpecsenye (ez a fiatal bélszín), 1 db cukkini, 3 db californiai paprika – lehetőleg trikolor (piros, sárga, zöld), ennek a tálalásnál lesz jelentősége, hogy a köretünk szó szerint színes legyen, 1 szál poréhagyma, 2 cs. petrezselyem, 1 dl konyak, 2 evőkanálnyi vaj, 1 dl olívaolaj
Elkészítés: A zöldségeket julienre, vagyis hosszú vékony csíkokra vágjuk fel. Amikor ez megvan, rakjuk félre egy tányérra. Bő olajban aranybarnára süssük meg a poréhagyma csíkokat. Rakjuk félre egy tálra, kihűlés után sózzuk meg. A petrezselymet aprítsuk fel, rakjuk félre. Egy nagyobb méretű serpenyőt hevítsünk fel. A csíkokra felvágott borjúszüzet öntsük bele a forró serpenyőbe (ez azért fontos, hogy valóban felhevített legyen, mert a belerakott hús rétege a gyors, forró hő hatására bezár, így belül szaftos marad a hús (bármennyire is furcsa, de nem kell alá se vaj, se olaj). Folyamatos kevergetés mellett futassuk meg a borjúszűz csíkokat, éppen annyira, hogy legyen fehér a külső réteg. Ha megvan, vegyük ki a húst egy külön tálra, rakjuk le, de a közelben, kéznyújtásnyira legyen, hiszen nemsokára ismét szükségünk lesz rá. A serpenyőbe öntsünk egy kis olívaolajat, forrósítsuk fel. Helyezzük rá a julienre felvágott zöldségeket, és folyamatos kevergetés mellett roppanósra süssük (ha szükséges, közben rakhatunk mellé egy kis vajat). Rakjuk vissza a borjúszüzet, és együtt a zöldségekkel keverjük tovább (gyors, határozott mozdulatokkal). Öntsük a serpenyőbe a konyakot, és azonnal gyújtsuk meg! Hagyjuk, amíg a konyak elég. Ekkor tegyük hozzá a maradék 1 evőkanálnyi vajat, amit olvasszunk el a kész ételen, és gyors mozdulatokkal keverjük össze (a legvégén hozzáadott vaj kellemes zamatot ad az ételünknek). A tálalásnál arra figyeljünk, hogy a frissen elkészített ételt lehetőleg a szakács tálalja. Egy spicckanálnyi köret (a zöldség) mellé rakjuk a borjút, lehetőleg a tányér közepére. A tetejére máglyaszerűen tegyük fel a poréhagyma szalmát. A szélére pedig dobáljuk rá petrezselymet. Nem csak szép, dekoratív, színes lesz a tálalásunk, hanem finom is. És ez tetszeni fog a vendégeinknek.

 

Desszert: Francia sajtok, 3 féle. Külön tálalva, személyenként (6-7 dkg/fő)

 

Desszert: Krémprülé

Creme brulle (napközben melegítsük fel az alapkrémet, öntsük ki a kis tálkákba, és rakjuk hűtőbe). Vacsoránál vegyük elő, szórjunk rá barnacukrot, és karamellizáljuk meg kisebb gázégővel (ezt megvehetjük barkácsáruházakban is). 

 

 

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán kárász robi kárász róbert

süti beállítások módosítása