Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

"Mirigyes" Varga Győző menüje

2008.10.26. 13:00 welltina

 

Mozgó látványkonyhában készítette a vacsoráját Varga Győző. Az Irigy Hónaljmirigy sztárja azért végül nem a kamionban tálalta fel a vacsorát, hanem egy különösen elegáns villában.

„Vendéglátóipari főiskolát végeztem, így van tapasztalatom a konyhában, de a sajátomban csak kifejezett engedéllyel főzhetek – mesélte Győző.

 

 

 

 

Menü:

 

Előétel: Almás libamáj torony

Almás libamájtorony


Hozzávalók 4 személyre: 500 g libamáj, 4 db alma, pár csepp olivaolaj, 2 dl tokaji aszú, 5 g fehér bors, só

Elkészítése: A májat szeletekre vágjuk és egy éjszakán át 2dl tokajiban pácoljuk. A többi tokajit megisszuk.
A pácból kivéve sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon megsütjük. Az almákat (magházakat eltávolítva) felkarikázzuk és a zsiradékban pirosra sütjük. A májat és az almát rétegezve tányérokra helyezzük: 2 szelet májat és 2 szelet almát számítunk személyenként.
A torony legaljára érdemes egy kis szelet kenyeret tenni, hogy az felszívja a felesleges zsiradékot

 

 

 

Főétel: Cipóban sült csülök

Cipóban sült csülök


Hozzávalók: 1 db füstölt csülök , 15 dkg reszelt trappista sajt, 3 fej lilahagyma, Mustár érzésre, 2 db mirelit leveles-tészta

Elkészítés: A jól megmosott füstölt csülköt annyi hideg vízbe tesszük, amennyi bőven ellepi. Tehetünk mellé 1 fej vöröshagymát egészben, és tehetünk mellé leveskockát. Kis lángon kb. 2 óra alatt puhára főzzük, csontjáról lefejtjük és hagyjuk kihűlni. A kihűlt csülköt kb. ujjnyi vastagságúra szeleteljük, a lilahagymát felkarikázzuk és az egészet mustárral és a reszelt sajttal összekeverjük. A mirelit leveles-tésztát ez alatt kiolvasztjuk és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, középen fölhalmozzuk a főtt csülköt, majd szorosan begöngyöljük a tésztába. Tetejét tojás sárgájával megkenjük és 200 C fokon kb. 30perc alatt sütőben megsütjük.

 

 

 

Desszert: Rákóczi túrós

Rákóczi túrós
Hozzávalók a tésztához: 36 dkg liszt, 24 dkg vaj, 12 dkg porcukor, Kevés sárgabarack lekvár, édesmorzsa

A túrótöltelékhez: 1 kg túró, 1 db tojás sárgája, 30 dkg kristály cukor (vagy inkább ízlés szerint), 1 citromhéja, 1 cs. vaníliás cukor

A tojáshabhoz: 7 db tojásfehérje, 16 dkg kristálycukor

A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és 1 tojássárgáját. 1 cm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és kivajazott sütőben 180 fokon félig (aranybarnára) megsütjük. Közben összekeverjük a túrót, a cukrot, 1 tojás sárgáját, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A félig sült tésztára kenjük a baracklekvárt, majd megszórjuk az édesmorzsával. Arra a túrókrémet, és visszatoljuk a sütőbe kb. 5percre. Végül, a tetejére simítjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, és 160 fokon kb. 15 percig sütjük még addig, amíg a teteje egy kissé megbarnul. A sütőből kivéve melegen felszeleteljük és hidegen tálaljuk. 

 

  

 

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán varga győző

"Mirigyes" Varga Győző a vendéglátó

2008.10.25. 12:51 welltina

 

A hét utolsó szakácsa, Varga Győző, miután bevásárolt a kedvenc hentesénél, egy mozgó látványkonyhában készítette a fogásokat, a vacsorát azonban már egy elegáns villában tálalta fel, és a hatás kedvéért limuzinnal szállította a vendégeit a helyszínre. A látványkonyhát egy kamionban rendezte be, és az előételt még itt tálalta fel a többieknek. Különleges borokat tálal a vacsorához, amiket egy egyedi borkereskedésben szerzett be.

 

Győző csavart egyet a dolgokon és konyhával ment bevásárolni. Igaza is van: így egyszerűbb.

 

Győző egy mozgó kocsiban készítette el a vacsorát. Vajon miért? Talán nincs konyha az otthánban?

 

Eleinte nem értették a Mirigyes fiúk és Gabi, hogy miért kellett kiöltözve érkezniük a vacsorára, hiszen Győző egy büféskocsiban tálalt nekik.

 

Bár Varga Gyuri-Győző vendégei kissé tornazsák szagúnak találták az egyik bort, a különös stílusban előadott Mirigyes-nóták - vagy az egyhe célzások - végül meghozták a sikert és maximum ponttal Győző nyerte az eheti Hal a tortánt.

 

 

Forrás: tv2.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: videó hal a tortán varga győző

Baby Gabi menüje

2008.10.24. 16:01 welltina

 

Baby Gabi segítséggel készítette el a vacsorát, apukája birkapörköltet készített, a deszzertet cukrászdából hozta, a lényeg azonban, hogy jól érezték magukat a vendégek.

 


 

 

 

 

 

Menü

Előétel: húsleves

Húsleves csirkeaprólékból
Hozzávalók 6 fő részére: 2 kg csirkeaprólék tetszés szerint, 8 db közepes sárgarépa, 6 db közepes petrezselyem gyökér, 1 kis csokor zeller, 1 db karalábé, 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, vegeta, 2 db húsleves kocka

Elkészítés: A csirkeaprólékot feltesszük főni, amikor felforrt a víz leszedjük a habját és beletesszük a zöldségeket. Ízlés szerint fűszerezzük, kb. 3 órát főzzük, lassú tűzön. Figyeljünk arra, hogy ne kavargassuk a levest, mert akkor zavaros lesz. Ha megfőtt minden, kivesszük a zöldségeket és a húst. Ezután a levest leszűrjük és külön a zöldséggel, hússal és csigatésztával tálaljuk.

 

 

Főétel: birkapörkölt

Bográcsban készült birkapörkölt
Hozzávalók 6 személyre:
5 kg birkahús, 5 db nagy fej vöröshagyma, 5 db paprika, 3 nagy evőkanál pirospaprika, 1 nagy evőkanál őrölt bors, 1 kicsi tubus csípős piros arany, 1 kicsi tubus csemege piros arany, 1/2 l vörösbor, só ízlés szerint

Elkészítés: A hagymát és a paprikát zsíron megpároljuk. Amikor készen van, hozzátesszük a húst, és amikor levet engedett beletesszük a többi hozzávalót is. A végére hagyjuk a vörösbort. Addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz.  

Fokhagymás libacomb
Hozzávalók 3-4 főre: 5 db libacomb, fél kg libamáj, 4-6 gerezd fokhagyma, 5 dkg zsír, só, bors, chili, majoránna, 5 dkg hagyma, 1 kg burgonya
Elkészítés: A megtisztított combokat megfűszerezzük ízlés szerint, majd megpirítjuk a zsírban. A hús zsírjában megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, majd belepirítjuk az apró kockákra vágott libamájat, amit szintén ízlés szerint fűszerezünk sóval, borssal, chilivel és egy kevés majoránnával. Ezután egy kizsírozott tepsi közepére helyezzük az 5 libacombot, majd köré rakjuk a karikákra vágott burgonyát. A burgonya tetejére rátesszük a hagymában megsütött májat és kb. 180 fokon elkezdjük sütni. Én folyamatosan szoktam nézni, ha puha a krumpli, remélhetőleg a hús is megsült. Az eredeti recept szerint zsírral van, de Gaby olíva olajjal és vajjal szokta elkészíteni.

 

 

Desszert: mézes zserbó

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán baby gaby

süti beállítások módosítása