Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

"Mirigyes" Sipos Péter menüje

2008.10.11. 17:13 welltina

Rendhagyó helyszínen, egy laktanya kantinjában várta vendégeit Sipos Peti, a pénteki vendéglátó. Az Irigy hónaljmirigy sztárja végzettsége szerint cukrász, és ki is tett magáért a fogások különleges külsejét illetően. Az előétel pont úgy nézett ki, mint egy fagyikehely, a főétel pedig torta formát öltött. Ráadásul ennek a közepébe még egy tüzijátékot is rakott Peti, tekintettel Uszkó Laci közelgő születésnapjára.

 

 

 

 

Menü

 

Előétel:"Fagyi"

Pástétom-fagylalt


Beschamel:
2dl tej, 5dkg vaj, 2 evőkanál liszt
Pástétom:
1 kaviár, lazac aprólék, 2 májkrém, 10 dkg füstölt sajt, 1 citrom, salátalevél, piritós, lilahagyma
A beschamelt a szokásos módon elkészítjük. A vajat megolvasztjuk, a liszttel rántást készítünk, majd felöntjük tejjel. Só nélkül mert a pl. a lazac nagyon sós! Majd mikor már kihűlt, összekeverjük bármilyen általunk kedvelt alapanyaggal. Utólag még sózhatjuk, borsozhatjuk, stb. Kb. kétszer annyi beschamelt adjunk, mint alapanyagot. Fél órára mélyhűtőbe is tehetjük, hogy szebben lehessen formázni. A fagyikelyheket salátalevelekkel kibéleljük, a halas ízűeket citrommal, a húsosakat lilahagymával, és piritós csíkokkal díszítjük. Forró piritóst adunk mellé.

 

 

 

Főétel: "Torta"

Főétel: Fasírt-torta

Lap:
Hozzávalók: 80 dkg darált füstölt hús, 40 dkg száraz párizsi, ketchup, mustár, só, paprika, bors, fokhagyma, hagyma, 6 tojás, 3 zsemle, 10 koktél-paradicsom, petrezselyem, 1,5kg krumpli
A füstölt húsokat ledaráljuk, a hagymát és a fokhagymát picit vajon megfuttatjuk, a zsemléket tejbe áztatjuk, és kinyomkodva a darált húshoz keverjük. Borssal, pici mustárral és a hagymákkal ízesítjük. Vigyázat, a füstölt hús elég sós, nem kell tenni külön. Tortaformába kb. egy centi vastagon belenyomkodjuk, és 3 lapot sütünk! Csinálhatjuk nyers húsból is, pont mint egy fasírtot, de a nyers hús összeugrik, és nem tartja meg a szép kerek formát! A lapokat forró krumplipürével összetöltjük, mint egy tortát. Körbepanírozzuk mandula darabokkal, vagy pirított zsemlemorzsával, tetejét koktélparadicsommal vagy bármilyen zöldséggel díszíthetjük.

 


 

Desszert: "Hamburger"

Torta:
Gyakorlatilag ez egy hamburger alakú torta! Sütünk egy Sacher tortát, ez lesz a „hús”. Úgy készítjük, mint a piskótát. Tojások sárgáját cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat. A fehérje habját és a lisztes kakaót belekeverjük. 170-180 fokon kerek formában megsütjük.

Sacher torta:
5 db tojás, 15 dkg cukor, 12 dkg margarin, 7 dkg liszt, 4 dkg kakaó
Azután keverünk egy egyszerű muffin tésztát, tetejét mandula darabokkal megszórjuk, ez lesz a „szezámmag” az óriás zsömlénken. Ha kihűlt, kettévágjuk, eper- és sárgabaracklekvárt csorgatunk a lapok közé, nem baj, ha kicsit kifolyik oldalt, mert ilyen a hambi is! Középre rakjuk a Sacher tortát. A paradicsomot és a salátalevelet gyümülcszselével utánozzuk. Adhatunk mellé csoki és vanília öntetet is!

Muffin (bögrés):
2 bögre liszt, 1 b. cukor, 1 b. tej, fél b. olvasztott vaj, 1 cs. sütőpor, 2 egész tojás, 1 kis só, sütőpor, sárgabarack, piros lekvár


forrás: tv2.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán sipos péter

"Mirigyes" Sipos Peti a vendéglátó

2008.10.11. 16:58 welltina

 

A hét utolsó szakácsa, Sipos Peti egy laktanya kantinjába hívta vacsoravendégeit. Cukrász múltjának köszönhetően látványos fogásokat tálalt: torta alakú főételt, és a hamburgerre hasonlító desszertet.

Kelemen Annának a péntekre elege lett a fiúkból, így egy igazi csajos hiszti sem maradt el a hét végén.

Peti különleges ötlettel állt neki a konyhai sürgés-forgásnak, látványos fogásokkal akarta elkápráztatni vendégeit!

 

 

Sipos Peti egy laktanya kantinjába várta vendégeit, a mirigyes fiúk láthatóan nagyon élvezték a helyzetet, Anna viszont kiborult a férfitársaságtól, sommás véleményét nem is rejtette véka alá!

 

 

A Pedro kaktusszal kiegészült amigo-t senki nem tudta lefőzni a versenyben, Kabai Laci lett a hét győztese, 19 ponttal!

 

 

Forrás: tv2.hu

1 komment

Címkék: videó hal a tortán sipos péter

"Mirigyes" Kabai Laci menüje

2008.10.10. 18:54 welltina

 

„Ahhoz képest, hogy sosem főztem még, büszke lehetek magamra, mert még a recepteket is elkérték a többiek, szóval biztosan ízlett nekik – fejezte ki örömét Laci.

 

 

 

Menü:

Előétel: kukoricakrém leves 

Tejszínes kukorica leves camamberttel


Hozzávalók kb. 5-6 személyre: 1db póréhagyma, kb. 70 dgk konzerv kukorica, 3db húsleves kocka, fél liter főzőtejszín, margarin, só, bors, camambert
Margarinon a karikázott poréhagymát megfonnyasztjuk, majd hozzáöntünk egy liter vizet és beletesszük a kukoricát is. A kukoricának a levét ne tegyük bele. Miután puhára főztük, turmixoljuk az egészet simára, majd szűrjük át tészta szűrőn. Tegyük vissza a tűzre, morzsoljuk bele a húsleves kockákat és öntsük hozzá kb még fél liter vizet, tejszínt. Sóval borssal ízesítsük. Egyet rottyan és már kész is. Tálaláskor a tányérba tegyünk bele 3-4 szelet camambert sajtot és erre merjük rá a forró levest.

 

Sajtos quasedilla


Hozzávalók: 2db tortilla lap, tejföl, reszelt trappista, mMexikói fűszerkeverék
Az egyik tortilla lapot serpenyőben melegítsük át majd kenjük be a tetejét tejföllel, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, majd oszlassuk el rajta egyenletesen a reszelt trappistát. Ennek tetejére tegyük rá a másik tortilla lapot majd nagyobb lángon pirítsuk meg mindkét oldalát annyira, hogy enyhén megbarnuljon. Pár pillanat alatt kész. Ezután vágjuk cikkelyekre és tegyük a kukoricaleves mellék tunkolónak!

Mexikói tejszínes kukoricakrémleves

Hozzávalók:


# 2 doboz konzerv kukorica
# 1 kisebb fej vöröshagyma
# 1 nagyobb gerezd fokhagyma
# 1 kávéskanál Worchester szósz (elhagyható)
# kevés olaj/vaj
# kevés mustár
# kevés kurkuma
# kevés curry
# fehérbors
# só
# őrölt gyömbér
# 1 csipet cayenne bors (aki csípősen szereti)
# 8 dl marhahúsleves (kockából is kiváló)
# 1 dl száraz fehérbor (elhagyható)
# 2 dl tejszín
# 2 evőkanál liszt
# 20 dkg füstölt sonka vékony csíkokra aprítva
# 2 marék sajtos vagy natúr tortilla chips

Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágva kevés olajon vagy vajon megdinsztelem, hozzáadom a szétnyomott vagy apróra vágott fokhagymát, elkeverem, majd rögtön hozzáöntöm a 2 konzerv kukoricát, aminek a levét előzőleg leöntöm róla. Felöntöm a marhahúslevessel, beleteszem a Worchester szószt, a bort, a fűszereket, és közepes lángon kb. 10 percig főzöm. Ezután kézimixerrel elturmixolom az egészet, nem baj, ha kissé darabos marad a kukorica.
Kevés liszttel elkevert tejszínnel behabarom, majd visszateszem a tűzre, beleszórom a füstölt sonka csíkokat. Folyamatosan kevergetve összerottyantom az egészet, míg besűrűsödik.
Tálkákban forrón tálalom. A tortilla chipseket nagyobb darabokra tördelve közvetlenül tálaláskor szórom a tetejére.

Forrás: mindmegette.hu
 

 

 

Főétel: Faita babsalátával

Csirke fajitas babsalátával
Hozzávalók 5-6 személyre:
1 kg csirkemell, 3 db kaliforniai paprika (piros, zöld, sárga), 2-2 közepes fej lila- és vöröshagyma, 3-4 db hámozott paradicsom, mexikói fűszerkeverék, kevés tabasco szósz, chilli, vagy Erős Pista, só, oliva olaj, tortilla lap
Páclé: szója szósz, fokhagyma, citromlé, koriander, worchester szósz, só, sör
Elkészítése: Csíkokra vágott csirkemellet minimum 3 órára a páclébe tesszük. Ezután olívaolajon a csirkecsíkokat elkezdjük pirítani. Amikor már kifehéredett hozzáadjuk a karikázott paprikát, hagymát (a hagymát és a paprikát kb. egy centi széles karikákra vágjuk). És az egészet tovább pirítjuk. Menet közben hozzáadjuk a mexikói fűszerkeveréket, kevés tobascot, sót és az erőset ízlés szerint. Amikor elpárolgott a leve tovább sütjük. Ha a csirke enyhén megpirult beletesszük a felkockázott hámozott paradicsomot. Pár perc kevergetés után kész is van. Ezután a tortilla lapot mikrohullámú sütőben egy percig melegítjük, majd ebbe beletekerjük.

Babsaláta:
Hozzávalók:

3-4 doboz vörösbab konzerv, 2 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, mexikói fűszerkeverék, hámozott paradicsom, só
A hagymát olajon megpirítjuk, a bab levét kiöntjük a babot beletesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát tovább sütjük fűszerezzük, amikor majdnem kész beletesszük a felkockázott hámozott paradicsomot és e2 perc múlva kész is.
A babsaláta és a fajitas mellé egy kis tejfölt teszünk és így együtt fogyasztjuk!

Csirke fajitas


Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé
8 db tortillalap (Casa Fiesta: Flour Tortillas)
1 nagy fej vöröshagyma
1-1 db piros és zöld kaliforniai paprika
10 dkg reszelt sajt
só, olívaolaj

a marinádhoz:
1 dl olívaolaj
1/2 dl száraz fehérbor
1 evőkanál citrom- vagy limelé
1 evőkanál Worchester szósz
1 evőkanál szójaszósz (chilis-fokhagymás)
1 evőkanál balzsamecet vagy fehérborecet
3 gerezd reszelt fokhagyma
2 mokkáskanál tabasco- vagy chiliszósz (ha nincs, az Erős Pista is jó)
őrölt bors

Elkészítés:

A csirkemell filéket vékony csíkokra vágjuk, a marinádhoz valókat jól összekeverjük, beletesszük a csirkemell csíkokat elkeverjük, és legalább 2-3 órát - időnként megkeverve - állni hagyjuk. (Legideálisabb, ha a pácolást előző este végezzük el.) Olívaolajat nem túl forróra melegítünk, és a pácléből kivett csirkecsíkokat, egy kevés páclé hozzáadásával pirítani kezdjük rajta. Közben a vöröshagymát és a paprikákat vékony csíkokra felszeleteljük, és a csirkére szórjuk. Finoman kevergetve az egészet kb. 10 perc alatt megsütjük. A tortillákat tányérra tesszük, folpackkal letakarjuk, és mikrohullámú sütőben megforrósítjuk, vagy alufóliába burkolva sütőben megmelegítjük. A csirkeragut egy csíkban a tortillára halmozzuk, megszórjuk a reszelt sajttal, és feltekerjük. Guacamoléval (ld. mártások) vagy/és salsával kínáljuk. (A mártásból a tortillatekercsekbe is tehetünk.)

Forrás: mamakonyhája.extra.hu
 

Babsaláta


Hozzávalók:

1 doboz 400 gr-os babkonzerv (vesebab, vörösbab, stb)
2 fej lilahagyma
ízlés szerint: só, őrölt bors, ecet, cukor, pár csepp olaj
(babkonzerv helyett használhatunk 250 gr beáztatott, majd készre főzött szárazbabot is)

 

Elkészítés:

A babkonzervet leszűrjük, a babot a szűrőben átmossuk, majd lecsepegtetjük. A lilahagymát megtisztítjuk, félbe, majd vékony félkarikákra vágjuk (un. félfőre). Vízzel, a cukorral, az ecettel és a sóval hagyományos salátalevet készítünk. Egy tálban összekeverjük a hagymát és a babot, ráöntjük a salátalevet, frissen őrölt borssal megszórjuk, és meghintjük pár csepp olajjal. Lefedve, néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy ízei jól összeérjenek.

Forrás: mamakonyhaja.extra.hu
 

 

 

Desszert: Pedro kedvence

Pedro kedvence

Hozzávalók 5-6 személyre
30 darab tojássárgája, 10 púpos evőkanál porcukor, 1 púpos evőkanál liszt, 2 dl brandy, tejszínhab, fahéj, kristálycukor
 

Elkészítése: A tojássárgáját simára keverjük a porcukorral, liszttel, brandyvel egy tálban. A tálat forró víz gőze fölé tesszük és folyamatos kevergetés közben megvárjuk, míg sűrű masszává nem válik. Ezután hűtőben teljesen lehűtjük. Miután kihűlt gombócokat formálunk belőle és beleforgatjuk a fahéjjal kevert kristálycukorba. Tejszínhabbal tálaljuk.

 

 Forrás: tv2.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán kabai lászló

süti beállítások módosítása