Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Torres Dani volt a vendéglátó

2008.09.28. 19:49 welltina

 

Dani igazán különleges módon készített vacsorával várta vendégeit a Hal a tortán műsorában – a főzést egy gagon történő grillezéssel koronázta meg…

Az egykori Mega nem volt könnyű helyzetben azon a reggelen, amikor tudatosult benne, hogy este övé lesz a házigazda szerep a Hal a tortán műsorában. Vásárolt hát egy újságot, hogy megtalálja az alkalomhoz illő lakást...

 

 

Torres Daninak egészen aprócska kis problémát kellett leküzdenie a vacsora elkészítését illetően, nevezetes azt, hogy nem állt rendelkezésére ehhez egy konyha. Bravúros ügyességgel oldotta meg a feladatot, ha kíváncsi arra, hogyan lehet zuhanyrózsa és mosógép bevonásával menüt varázsolni, kattanjon a videóra!

 

 

A vendégség jól kezdődött Torres Dani otthonában, még Györgyi macsó barátja sem bukkant fel, ám a szőkeségnél egyszer csak elszakadt a cérna és a desszertnél már ott tartott, hogy szóba sem akar állni a sármos menedzserrel...

 

 

Forrás:tv2.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: videó hal a tortán torres dani

Torres Dani menüje

2008.09.27. 18:56 welltina

 

Dani egészen különleges körülmények közt főzött, hiszen a ház gangján grillezett és a mosógép tetején levő rezsón főzött. „A lényeg az volt, hogy nagyszerű hangulat kerekedett.

 

 

 

 

 

 

Dani menüje:

Előétel: bruszketta

 

Az eredeti, ill. inkabb az mondom a legnepszerubb olasz bruschetta:

 

  1. sutoben piritod ("bruscare" = abbrustolire) finom hazi keszitesu kenyer (pane di casa) szeleteket.
  2. egy nagy talban kis kockara vagott paradicsomot, keves extraszusz olivaolajjal, kis soval, keves oreganoval (vagy esetleg egy keves kezzel tepedt friss bazsalikommal de nem szukseges) 
  3. egy nagyon keves fokhagymat dorzsolni kell a kenyeret (nem mindenki tudja, hogy csak az also oldalat!!!). A foghagymat alig kell erezni!
  4. meglocsolod a kenyer szeletet egy nagyon keves olivaolajjal (nem azzal amiben van a paradicsom, mert kozben a pari engededt kis levet), rateszed a paradicsomot, ennyi.
  5. Fontos, hogy a maga kenyer kicsit meleg legyen meg, nem hideg mar (ezt a nagy hibat sokszor etteremben tapasztalhato!!!

Forrás: forum.index.hu

 

 

Főétel: grill húsok salátával

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desszert: Gyümölcs saláta

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek bruschetta hal a tortán torres dani gyümölcssaláta bruszketta grill húsok salátával

Rácz Félix menüje

2008.09.27. 07:31 welltina

 

Félix igyekezett kitenni magáért, csütörtök este, amikor ő volt a vendéglátó. Igazi ringhangulatot teremtett a vacsora alatt.
„Egy csinos, a Miss Balaton versenyen részt vevő lányt hívtam meg, aki az egyes fogások között táblával vonult végig a színen, jelezve, hogy hányadik fogás következik. És emellett gongszó is járt minden egyes ételhez”-, árulta el az egykori bokszmenedzser.

 

 

 

 

Menü

Előétel: padlizsánkrém, mozarellával, paradicsommal

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 nagyobb vagy 3 kisebb padlizsán
tengeri só
fehérbors (elhagyható)
néhány csepp ecet (v. citromlé)
kb. 1 dl olívaolaj

Elkészítése:

A padlizsánokat megszurkáljuk, mikrohullámú- vagy hagyományos sütőben megsütjük. Közben a hagymákat lereszeljük, vagy vékony, magas edényben rúdmixerrel felaprítjuk. A sült padlizsánokat félbevágjuk, fa- vagy műanyagkéssel kikaparjuk a héjából, és a hagymához keverjük. Ecettel, sóval, borssal ízesítjük, majd kb. 1/4 rész olívaolajjal krémesre keverjük. Hűtőben tároljuk.
Barna kenyérre kenve, sajtszelettel paradicsommal díszítve szoktam kínálni.

 

Forrás: hazipatika.com

 

 

 

Főétel: Tejfölös csirkepaprikás,

Tejfölös csirkepaprikás


Hozzávalók:

4 db csirkecomb

2 nagy fej vöröshagyma

2 kávéskanál só

1 evőkanál pirospaprika

2 dl tejföl

1 kávés kanál liszt


Elkészítés:


Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. 1 evőkanál pirospaprikát szórunk bele, 3-5 másodpercig kevergetjük, majd 1-2 dl vizet öntünk hozzá, hogy ne keseredjen meg a paprika. Megsózzuk, beletesszük a combokat, és fedő alatt, lassú vagy közepes tűzön készre főzzük. Kivesszük a csirkecombokat, a visszamaradt szaftot a tejfölben elkevert liszttel besűrítjük. Visszatesszük a húst és néhány percig összerottyantjuk, óvatosan, hogy le ne égjen. Ha kell pici vizet önthetünk hozzá.

 

Forrás: evirecept

 

 

 Rácponty

Rácponty

Hozzávalók (4 személyre):
1,2 kg ponty
80 dkg burgonya
3-3,5 dl tejföl
8 dkg füstöltszalonna
6 dkg zsír
12 dkg zöldpaprika
6 dkg paradicsom
12 dkg vöröshagyma
fűszerpaprika

liszt

A kifilézett halat sűrűn irdald be, s vágd másfél-két ujjnyi szeletekre. A pontydarabokat tűzdeld meg szalonnacsíkokkal, sózd be, s tedd félre 10-15 percre. Majd forgasd meg lisztben, s kevés forró zsiradékon végezd el az elősütést.
A filézésből visszamaradt csontokból készíts hal-alaplét, s abban (azaz a zsírjában) oldd fel a pirospaprikát. Lisztből és tejfölből készített habarással sűrítsd be a levet, s habverővel folyamatosan keverve jól forrald ki. Sózd meg, s tedd félre.
A krumplit főzd meg héjában, majd karikázd fel, s pirítsd meg egy kevés zsírban. A meghámozott és felszeletelt vöröshagymát ugyanígy pirítsd meg, s mindkettőt tedd félre. Karikázd fel a zöldpaprikát és a paradicsomot.
A maradék füstöltszalonnából vágj félcentis szeleteket, azokat centinként vagdald be a bőréig, s süsd meg kakastaréjnak.
Egy magasfalú tepsit kenj ki zsírral, tedd bele rétegezve a burgonyát, a hagymát, a paprikát, a paradicsomot, valamint a pontyszeleteket. Öntsd rá a paprikás mártást, majd locsold meg tejföllel. Végül helyezd rá a kakastaréjokat.
Helyezd középmeleg sütőbe, s süsd készre.

 

Forrás: konyhamester.hu

  

Desszert

Sárgadinnye eperrel és citromfagyival

 

 

 

 

  

forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek rácponty rácz félix hal a tortán tejfölös csirkepaprikás padlizsándrém mozarellás paradicsom

süti beállítások módosítása