Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Második elődöntő - Dopeman menüje

2008.12.18. 14:55 welltina

 

A Hal a tortán e heti sztárszakácsai közül Dopeman-nek a fehér szín jegyében kellett vacsorát főznie. A rapper először nem örült az érdekes kihívásnak. „Nem vagyok egy korlátok közé szorítható valaki, így először nagyon megijedtem a feladattól. Nem nagyon tudtam, mit is csináljak, de végül sikerült kitalálnunk egy jó menüt a feleségemmel.” – mesélte Dopeman. A vásárlásba a rapper kislánya, Fanni is besegített, lelkesen kísérte a papát mindenhova. Bekerült a kosárba a hal, a sajt, a túró, csupa fehér finomság. A főzésben is volt segítsége Dopeman-nek, az aprólékos munkához nem nagyon van türelme. „A kukta munkát meghagyom a segédeknek. Az én részem a kreativitás és a nagy dolgok létrehozása.” – viccelődött az alkalmi szakács, aki egyre rutinosabban mozog a konyhában.

 

Menü:

 

Előétel: majonézeskrumplival töltött tojás

Töltött tojás


Hozzávalók:
4 főtt tojás, 1 zsemle vagy kenyér, 4 ek. zsemle­morzsa, tejföl, krumpli, pár cikk fokhagyma, vörös­hagyma, őrölt kömény, zöldségzöld


Elkészítés: A tojásokat hosszában kettévágjuk, a sárgáját kiszedjük. A zsömlét beáztatjuk, majd kicsavarjuk. A zsemlemorzsát elmorzsoljuk, és világosra pirítjuk, egy kevés vöröshagymát reszelünk bele, őrölt köményt és zöldségzöldét. Ezeket összedolgozzuk a tojás sárgájával, és megtöltjük vele a fehérjét. Közben sós vízben főzünk hámozott, karikára vágott krumplit, pár cikk fokhagymát reszelünk olajba, és kissé megsütjük. Ebbe az olajba beletesszük a leszűrt krumplit, jól megkavargatjuk, majd kiolajozott jénaiba vagy tepsibe rakjuk a tojásokat, és sütőben megsütjük. A krumpliból a töltelékbe is tehetünk 1-2 kanállal.

  

Főétel: pulykamell sajttal, sonkával, tejföllel, rizs körettel

Magyaróvári szelet


Hozzávalók:
1 kg karaj (vagy pulyka vagy csirkemell) vékonyra szeletelve, pirospaprika, só, bors, liszt, 50 dkg gomba, zsiradék a sütéshez, kb. 35 dkg sonka (felszeletelve), 35 dkg sajt (felszeletelve), 5 dl tejföl
Elkészítés: 1.) Összekeverjük a pirospaprikát, a sót, borsot és a lisztet, majd a megmosott hússzeleteket beleforgatjuk, és olajban kisütjük. 2.) Zsírjában megpárolunk fél kiló megtisztított és felszeletelt gombát. 3.) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és szép sorban belepakoljuk a hússzeleteket. 4.) A hússzeleteket megrétegezzük a következők szerint: először mindegyikre teszünk 1-1 szelet vékony sonkát, a sonkára a kész gombát, a gombára pedig 1-1 szelet sajtot. 5.) Fél liter tejfölt összekeverünk 2-3 evőkanál reszelt sajttal, és a húsokra kenjük. A tepsit alufóliával bevonjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 35-40 percig sütjük, az utolsó öt percre levesszük róla az alufóliát, hogy szépen megpiruljon a húsok teteje. Párolt rizzsel, savanyúsággal tálaljuk.

  

Desszert: túrós-kókuszos golyók kókuszpudingban

Túró, főzőtejszín, cukor, daráltkeksz

Túrós-kókuszos golyók


Hozzávalók:
60 dkg túró, 40 dkg kókuszreszelék, 40 dkg cukor


Elkészítés: A tészta összetevőit alaposan elkeverjük, golyókat formálunk, s mindegyik közepébe egy meggyszemet teszünk.
Kókuszreszelékben hempergetjük meg.

 

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek dopeman hal a tortán

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr4829874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása