Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Első elődöntő - Bódi Sylvi menüje

2008.12.10. 19:33 welltina


Amikor Oroszországot pörgette ki a földgömbön, Bódi Sylvi először megijedt. Fogalma sem volt az orosz ételekről, szokásokról, egyedül a vodka ugrott be neki. Végül azonban tanácsot kért egy orosz éttermet vezető barátjától, Attilától, és nagy örömmel készült a különleges hangulatú estére. „Végül már jobban élveztem a mostani főzésemet, mint az előzőt, pedig akkor a saját kedvem szerint készíthettem az ételeket. – mesélte Sylvi. – De most is nagyon jól sikerült minden. Még arra is odafigyeltem, hogy Rékának édesítőszerrel készítsem a desszertet. Abban is igyekeztem a vendégek kedvére tenni, hogy húsos ételeket készítettem, annak ellenére, hogy vegetáriánus vagyok. Azért zöldséges fogásokat is főztem, és végül ezek ízlettek a legjobban mindenkinek.”

Sylvi arra is ügyelt, hogy minden fogáshoz megfelelő italt tálaljon. Welcome drinknek orosz pezsgőkoktélt kínált. Az előételhez jéghideg vodkát jégbe hűtött poharakban, a főételhez pedig vörösbort. Később pedig szamovárban teát szolgált fel, ezzel különösen a teaimádó Kozsónak szerzett nagy örömet.

 

Menü:

 

Előétel:

házi füstölésű kamcsatkai lazac, kaviár

vega: gombás-sajtos

 

 

 

 

Főétel:

Pirog: tésztában sült hús - bélszín, zsályás-hagyma, libamáj,

vega: padlizsános batyu

 

 

 

 

 

Desszert: édes, túrós szirnyiki, karamellizált szilvával

Szirnyiki (orosz túrós édesség)
Hozzávalók:
50 dkg túró, 6 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 4 tojássárgája, 1/2 csomag sütőpor, 4-5 evőkanál finomliszt, 4-5 evőkanál rétesliszt, étolaj a sütéshez, sok tejföl az evéshez, de különféle savanyú lekvárokkal, öntetekkel is finom.
Elkészítés:
Egy kicsit javítottam az előző verzión, így még finomabb lett. A túrót, cukrot, vaniliás cukrot, reszelt citromhéjat a tojássárgákkal jól összekeverem, majd beleszórom a fél csomag sütőport és fele-fele arányban rétes- és finomlisztet (összesen kb. 8-10 evőkanálnyit) amennyit a tészta felvesz (a túró vizességétől függ). A lényeg, hogy jól gyúrható tészta legyen, ne ragadjon a kézre. Érdemes legalább 1 órát állni hagyni, de ha tőbb időm van úgy mégjobb, viszont ha nagyon éhesek vagyunk és sietek, akkor egyből jöhet a sütés. Tehát kb. 1 óra múlva lisztezett kézzel kis pogácsákat formázok a tésztából és olajban aranybarnára sütöm (ott kell állni mellette, mert hamar barnul a cukor miatt, így forgatni kell).
Valentin napi variáció: szív alakúra formázom a tésztát, úgy sütöm ki, majd epret turmixolok össze porcukorral, az az öntet.

 

Forrás: webcukraszda.hu
 

 

 

Forrás: tv2.hu

 

1 komment

Címkék: receptek hal a tortán bódi sylvi szirnyiki

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr74815561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dawe 2008.12.11. 21:51:13

Bodyka!!!
NEM HOGY LOGOPÉDUSHOZ MENNÉL A BESZÉDHIBÁDDAL A HAL A TORTÁN HELYETT!!!NE A MELLEID NÖVESZTGESD HANEM A VISELKEDÉSEDEN MEG A SZAFTOS PARASZTOS BESZÉDEDEN JAVÍTANÁL!!
GUSZTUSTALAN PARASZT MÓDON VISELKEDTETEK A PLASZTIKBARBI PICSA BARÁTNÖDDEL !!A TEHÉNSZAR MÉG A SARKADON VAN EZ A BESZÉDEDEN PLÁNE MEGLÁTSZIK!!!
KIK VAGYTOK PARASZTOK????!!!!!!!
AMIT A MARGITKÁNÁL MŰVELTETEK SZÉGYEN!!!!TI MÉG SEMMIT NEM TETTETEK LE AZ ASZTALRA PÁR MEZTELEN KÉPEN ÉS UPDATEKAZIN KIVŰL!!!!!
FULLADNÁTOK BELE A SAJÁT MOCSKOTOKBA!!!!
süti beállítások módosítása