Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Szalontai Szilvi menüje

2008.11.20. 17:34 welltina

 

„Rudit erőművésznek öltöztettem, Judyt pedig artistalánynak. Laisz Andris volt a bohóc, ő a hihetetlen, ’80-as éveket idéző parókájában még egy rockballadát is előadott. Csapó Gábor pedig a porondmester szerepét kapta a cirkuszban. Olyan mozgalmasra sikeredett az este, hogy nem is tudtam mindent elmesélni a vendégeimnek, amit szerettem volna, az utazásaimról és a nemzetközi konyhában szerzett tapasztalataimról. De nagyon örülök, hogy ilyen vidámra sikerült az este.”

Szilvi csípős ételeit csak Csapó Gábor értékelte.

 

Menü:

 

Előétel:Zöld Churrys csirke leves

Zöldcurrys csirke leves
Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé, 10 dkg zöldborsó (lehet mirelit is), 10 dkg Portobello gomba, 1 paradicsom, 1 zacskó zöld currypaszta, 1 l víz, 4 dl kókusztej, 1-2 marék paradió, friss korianderzöld (helyette lehet petrezselyemzöld is)
A csirkemellet megmosom, kis kockákra vágom, megsózom, jól elkeverem, hogy mindenütt érje a só. A gombát megtisztítom, és vékony szeletekre vágom. A paradicsomot is felkockázom. Egy fazékban kis olajat hevítek, megpirítom benne a csirkekockákat. Ha kész, hozzáadom a gombát, a paradicsomot és a zöldborsót, jól elkeverem, majd belekeverem a currypasztát is. Ekkor felöntöm a vízzel, sózom, és fedő alatt kis lángon készre főzöm. Mikor a zöldségek megpuhultak, elzárom a lángot. Tálaláskor felöntöm a kókusztejjel, pirított paradiót és felaprított korianderleveleket szórok a tetejére, és élvezem a konyhában felszálló finom korianderillatot.

 

Főétel: Spenótos chilis kacsa rizzsel

Spenótos chillis kacsa
Hozzávalók 4 személyre:
22,5 dkg spenót (lehet friss vagy mélyhűtött), 4 kacsamell, 4 paradicsom (bőr nélkül, kockázva), 2 gerezd fokahgyma (zúzott), 1-2 chili paprika, 1 hagyma (aprítva), 1 zöld színű paprika (kicsire felcsíkozva), 2 dl víz, 30 ml olaj, 2 babérlevél, 3 evőkanál natúr joghurt, só, bors, curry, chili
Elkészítés: A spenótot tűzálló tálba teszem, és a mikrósütő legmagasabb fokozatán letakarva 5 percig párolom. Hozzáadom a fokhagymát, a chilit, és a paprikát, a víz felét, s botmixerrel vagy turmixgéppel összeturmixolom. Hozzáadom az olajat, a babérlevelet, a borsot, a hagymát, s lefedve megint 5 percig párolom. Hozzáadom a paradicsomot, a curryt, a maradék vizet, és 3 percig lefedve párolom. Hozzáadom a joghurtot, 4 percig letakarva párolom a mikróban. Közben olajon megpirítom, és puhára párolom a kacsamellet, majd hozzáadom a kész szószt, és 5-10 percig együtt főzöm, hogy az ízek összeérjenek. Rizzsel tálalom. 

 

Desszert: Meggyes rétes fagylalttal

Meggyes rétes
Hozzávalók:
1 csomag réteslap, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, 2-3 kanál kristálycukor, 30-40 dkg meggy, kevés étolaj a kenéshez.
A réteslapot óvatosan kihajtogatjuk egy enyhén benedvesített konyharuhára. Meglocsoljuk, vagy óvatosan megkenjük étolajjal, megszórjuk a cukorral kevert zsemlemorzsával (tartalékoljunk a tetejére is). Ráterítjük a meggyet, újra jöhet egy réteg nedvszívó zsemlemorzsa-cukor keverék. A konyharuha segítségével szorosan felgöngyöljük a rétest. Megolajozott tepsiben, előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsül. Tálaláskor a ferdén vágott szeleteket porcukorral meghintjük.

 

 

 

 

 

Forrás: tv2.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán szalontai szilvi

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr77779806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása