Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Csapó Gábor menüje

2008.11.19. 17:30 welltina

 

Szicíliában elsajátított különleges fogásokat tálalt Csapó Gábor. Az olimpiai bajnok vizilabdázó kedvenc fogásait már tökélyre fejlesztette, így amiatt sem kellett aggódnia, hogy a főzés kellős közepén álomba szenderült.

„Az egyik legjobb játékostársam, Sandro Campagna édesanyjától, Ameliától tanultam főzni. Ott nem divat étteremben, pénzért meghívni másokat, annál szívesebben kínálják a vendégeket a saját otthonukban, a maguk főztjével. A hat év alatt engem is sok barátom látogatott meg, őket is mindig örömmel látták, én pedig főzés közben rengeteg hasznos fogást lestem el. Mérges tésztámat azóta olyan tökélyre fejlesztettem, hogy folyton meghívnak a barátaim, hogy főzzek nekik belőle.”

 

Menü:

 

Előétel: Passa időtöltésre krémsajt lilahagymával ropogós kenyérrel

 

 

 

 

Leves:Minestroneleves - bableves parmezánnal

Minestrone leves
Hozzávalók:
5 dkg vaj, 1 kis fehérrépa (felkockázva), 4 póréhagyma (karikára vágva), 2 zellerszár (apróra vágva), 1 közepes sárgarépa (kockára vágva), 3 futóbab (felkarikázva), 2 paradicsom (meghámozva és felvágva), 1 evőkanál (15 ml) paradicsompüré, 1 gerezd zúzott fokhagyma (elhagyható), 1,2 l forró húslé, 5 dkg spagetti (2,5 cm-es darabokra törve), 3,5 dkg reszelt gruyere vagy parmezán sajt, só és bors.
Elkészítés: Olvasszunk fel 2,5 dkg vajat, és süssük a fehérrépát, a póréhagymát, a zellert és a sárgarépát körülbelül 5 percig. Adjuk hozzá a babot, a paradicsomot, a paradicsompürét és a fokhagymát. Öntsük rá a forró húslét, zárjuk le a fedőt, és melegítsük, amíg a teljes nyomás kialakul. Főzzük 25 percig, majd lassan engedjük ki a nyomást. Nyissuk fel a fedőt, adjuk hozzá a spagettit és a maradék vajat. Forraljuk fel, és időnként megkeverve főzzük fedő nélkül 15 percig. Azonnal tálaljuk reszelt sajttal megszórva. 

  

Főétel:Mérges tészta - fokhagymás csípős, paradicsomos tészta parmezánnal

Penne Arabiata tészta
Hozzávalók:
2-3 evőkanál olívaolaj, chilipaprika kimagozva, apróra vágva, 3-5 gerezd fokhagyma durvára vágva, 60 dkg paradicsom meghámozva, feldarabolva, 6 bazsalikom levél, 40 dkg pennetészta, só

Elkészítése:
1. Megpucoljuk, és apróra vágjuk a fokhagymát és a paradicsomokat.
2. A pennét forrásban lévő sós vízbe tesszük, és megfőzzük.
3. Olajat hevítünk, majd rátesszük a chilit és a fokhagymát, és együtt pirítjuk 1-2 percig.
4. Belekeverjük a paradicsomokat, és közepes lángon kb. 6-8 percig főzzük, majd hozzáadjuk a bazsalikomot és a sót.
5. Ha kész a tészta és a mártás is, összeforgatjuk őket, és kész. Parmezán sajt itt nem ajánlott, de petrezselymet adhatunk hozzá.

  

Desszert:Meggylikőrös piskóta tejszínhabbal

Meggylikőrös piskóta, csokoládés tejszínhabbal
Hozzávalók:
5 tojás, 20 dkg cukor, 6 evőkanálnyi víz, 17 dkg liszt, 6-8 gr sütőpor, vaj, tejszínhab, csokoládé, meggylikőr (a tésztába)
 

Elkészítése: A tojásfehérjékből hat evőkanálnyi vízzel verjünk habot. A lisztet keverjük el a sütőporral. A tojáshabhoz lassan keverjük hozzá a cukrot és a tojások sárgáját, valamint a meggylikőrt, és legvégül pedig a lisztet. A masszát öntsük kivajazott-kilisztezett tepsibe, s előmelegített sütőben - mintegy fél óra alatt - süssük készre.
Tetejére: Forró víz fölött olvasztunk csokoládét. (Tehetünk hozzá egy kis vajat is, hogy lágyabb legyen, és könnyebben megdermedjen a csokimasszánk). A meleg csokimasszát rákenjük a kihűlt, kész piskótalapunkra, majd tejszínhabbal díszítjük. 

  

Forrás: tv2.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán csapó gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr5778102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása