Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Szorcsik Viktória menüje

2008.11.06. 19:32 welltina

 

Szorcsik Viktória főzését az édesanyja kísérte végig, aki a nap során folyamatosan tanácsokkal látta el a lányát. „Már annak idején is anyukámtól és a nagymamámtól lestem el a konyhai fortélyokat, és nagyon jól esett most, hogy az ő társaságában alkothattam a konyhában. Ő irányított, de én készítettem mindent. Így dupla öröm volt ez a nap, mert legalább vele is együtt lehettem. Ráadásul anyukámat a barátaim, ismerőseim is imádják, mert olyan mosolygós, türelmes és aranyos” – büszkélkedett Viktória.

A színésznő menüje több különböző nemzet eledeleiből állt össze: mexikói előétel, magyaros főétel és végül igazi erdélyi kürtőskalács, amihez egy Korondon beszerzett sütőformát használt a kertben. „Közben egy népviseletbe öltözött veszprémi kisfiú mondott mesét és verset, nagyon ügyesen szórakoztatott minket végig a sütés alatt.”

 

 

 

 

Menüje:

 

Előétel: mexikói csirke falatok

 

 

 

 

 Leves: Marhahúsleves

Húsleves marhalábszárból
Hozzávalók: 1 kg marhalábszár, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa), 5 dkg zeller, 5 dkg karalábé, 5 dkg kelkáposzta, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom (lucullus), 1 kicsi burgonya, só, ízlés szerint feketebors (egész), ízlés szerint köménymag (fűszer) (egész), ízlés szerint babérlevél (egész), 1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
1. Tisztítsuk meg a húst és a hagymát, tegyük fel bő vízbe főni.
2. Adjuk hozzá a fűszereket.
3. Tisztítsuk meg a zöldségeket, és vágjuk nagyobb darabokra, a burgonyát hagyjuk egészben.
4. Lassú tűzön főzzük.
5. Mikor a hús már majdnem puha, szedjük le a habját, és tegyük a zöldségeket a vízbe, ízesítsük sóval.
6. Főzzük lassú tűzön puhára.
7. Tálaljuk cérnametélttel a marhahúslevest.

  

Főétel: libasült

Libacomb krumplipürével
Hozzávalók 4 személyre:
4 libacomb (alsó és felső egyben), 16 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 3 evőkanál ételízesítő
Előkészítés: A combokat megmossuk, megtisztítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, a gerezdeket, vékonyabb darabokra vágjuk.
Elkészítés: A fokhagymadarabokkal megspékeljük a combokat (késsel kis nyílást vágunk a húsba, és belenyomjuk a fokhagymát). A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Összekeverjük az olajat az ételízesítővel, és megkenegetjük vele a combokat. Tepsibe tesszük, aláöntünk kb. 1 dl vizet, és a sütőben 1,5-2 órát sütjük. Közben néhányszor megforgatjuk, és megöntözzük a kisült pecsenyelével. Ha nincs alatta elég lé, vízzel pótoljuk. Az ehhez ízesített kelkáposzta-főzelékkel vagy burgonyapürével, gombóccal kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva

 

Desszert: kürtős kalács

Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 tojás + 1 tojás sárgája, 5 evőkanál porcukor, 10 dkg vaj, 3 dkg élesztő, kis só és annyi tej, hogy kalácstészta keménységű legyen.
Elkészítés: Ezt megkelesztjük, és miután megkelt, beolajozott fa rudakra tekerjük (akinek van csigára). Azután a tésztát is beolajozzuk, és vaníliás dióba forgatjuk. Majd zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, és sütjük.
Elkészítés ideje: 80 perc

 

  

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán szorcsik viktória

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr28753714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása