Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Bella Levente menüje

2008.11.04. 16:40 welltina

 

„Havonta egyszer-kétszer főzök, de az szokatlan volt, hogy egyedül voltam a konyhában. Ez ugyanis nekünk közös program szokott lenni a párommal, én a keze alá dolgozom és a mosogatás is minden esetben az én feladatom.” – mesélte Levente. – „Ami pedig a krumplireszelést illeti, azt az ujjaim sosem ússzák meg sérülés nélkül.”

Alapvetően azonban jól sikerült szerintem a vacsora, és arra is nagyon odafigyeltem, hogy a tálalás ne vonja el a figyelmemet, és eleget üljek az asztalnál a vendégeim mellett.”

Az énekes igazi háztáji vacsorát kanyarított: a családi konyhakertből szedi a zöldségeket és gyümölcsöket, és az édesapja borát kínálta a menü mellé.

 

 

 

 

Menü:

 

Előétel: Töltött szőlő

Elkészítés: Nagyszemű szőlő szemeket kettévágunk, és megtöltünk előre összekevert márványsajttal, tehéntúróval, és feta sajttal. 

 

 

 

Főétel: Prósza köpenybe rakott csirke, rizzsel

Krumpliprósza
Hozzávalók:
1 kg krumpli lereszelve (sajtreszelővel), 1 kefir, 15 dkg liszt, só, vegeta, 1 közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, olaj a sütéshez
Elkészítés: A nyers krumplit lereszeljük, majd hozzákeverjük a kefirt, lisztet, tojást, sózzuk, belereszeljük a hagymákat. Palacsintasütőbe kevés olajba egy merőkanállal teszünk, elterítjük, pirosra sütjük. Tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.
Tanácsok: Lehet tepsibe is sütni, de úgy nem tud annyira megpirulni. A nyers krumpli lereszelését bízzuk egy erős férfikézre. A krumpli hamar megbarnul, ezért én gyorsan ráborítom a kefirt félúton.

 

Desszert: Máktorta

Mákos torta
Hozzávalók:
22 dkg cukor, 6 dkg vaj, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, citromlé, 15 dkg darált mák, 22 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 6 evőkanál tej, pikáns lekvár, fél dl rum
Máz: 15 dkg porcukor, 8 dkg csokoládé, 3-4 evőkanál forró víz
Elkészítés:
A vajat, a cukrot és a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a darált mákot, azután a citromlevet majd a sütőporral elkevert lisztet. Mindezt jól kikeverjük, és kikent, lisztezett formában megsütjük. Lassan, közepes hőfokon sütjük. Ha kihűlt, akkor a tésztát kettévágjuk, rummal meglocsoljuk, lekvárral megkenjük, és a csokimázzal az egészet bevonjuk. A porcukrot a forró vízzel és a puhított csokoládéval jól kikeverjük, hogy szép sima legyen, majd a tortára öntjük, és megszárítjuk.

   

 

Forrás: tv2.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán bella levente

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr18749390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása