Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

"Mirigyes" Varga Győző menüje

2008.10.26. 13:00 welltina

 

Mozgó látványkonyhában készítette a vacsoráját Varga Győző. Az Irigy Hónaljmirigy sztárja azért végül nem a kamionban tálalta fel a vacsorát, hanem egy különösen elegáns villában.

„Vendéglátóipari főiskolát végeztem, így van tapasztalatom a konyhában, de a sajátomban csak kifejezett engedéllyel főzhetek – mesélte Győző.

 

 

 

 

Menü:

 

Előétel: Almás libamáj torony

Almás libamájtorony


Hozzávalók 4 személyre: 500 g libamáj, 4 db alma, pár csepp olivaolaj, 2 dl tokaji aszú, 5 g fehér bors, só

Elkészítése: A májat szeletekre vágjuk és egy éjszakán át 2dl tokajiban pácoljuk. A többi tokajit megisszuk.
A pácból kivéve sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon megsütjük. Az almákat (magházakat eltávolítva) felkarikázzuk és a zsiradékban pirosra sütjük. A májat és az almát rétegezve tányérokra helyezzük: 2 szelet májat és 2 szelet almát számítunk személyenként.
A torony legaljára érdemes egy kis szelet kenyeret tenni, hogy az felszívja a felesleges zsiradékot

 

 

 

Főétel: Cipóban sült csülök

Cipóban sült csülök


Hozzávalók: 1 db füstölt csülök , 15 dkg reszelt trappista sajt, 3 fej lilahagyma, Mustár érzésre, 2 db mirelit leveles-tészta

Elkészítés: A jól megmosott füstölt csülköt annyi hideg vízbe tesszük, amennyi bőven ellepi. Tehetünk mellé 1 fej vöröshagymát egészben, és tehetünk mellé leveskockát. Kis lángon kb. 2 óra alatt puhára főzzük, csontjáról lefejtjük és hagyjuk kihűlni. A kihűlt csülköt kb. ujjnyi vastagságúra szeleteljük, a lilahagymát felkarikázzuk és az egészet mustárral és a reszelt sajttal összekeverjük. A mirelit leveles-tésztát ez alatt kiolvasztjuk és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, középen fölhalmozzuk a főtt csülköt, majd szorosan begöngyöljük a tésztába. Tetejét tojás sárgájával megkenjük és 200 C fokon kb. 30perc alatt sütőben megsütjük.

 

 

 

Desszert: Rákóczi túrós

Rákóczi túrós
Hozzávalók a tésztához: 36 dkg liszt, 24 dkg vaj, 12 dkg porcukor, Kevés sárgabarack lekvár, édesmorzsa

A túrótöltelékhez: 1 kg túró, 1 db tojás sárgája, 30 dkg kristály cukor (vagy inkább ízlés szerint), 1 citromhéja, 1 cs. vaníliás cukor

A tojáshabhoz: 7 db tojásfehérje, 16 dkg kristálycukor

A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és 1 tojássárgáját. 1 cm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és kivajazott sütőben 180 fokon félig (aranybarnára) megsütjük. Közben összekeverjük a túrót, a cukrot, 1 tojás sárgáját, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. A félig sült tésztára kenjük a baracklekvárt, majd megszórjuk az édesmorzsával. Arra a túrókrémet, és visszatoljuk a sütőbe kb. 5percre. Végül, a tetejére simítjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, és 160 fokon kb. 15 percig sütjük még addig, amíg a teteje egy kissé megbarnul. A sütőből kivéve melegen felszeleteljük és hidegen tálaljuk. 

 

  

 

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán varga győző

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr64730956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása