Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

"Mirigyes" Sipos Péter menüje

2008.10.11. 17:13 welltina

Rendhagyó helyszínen, egy laktanya kantinjában várta vendégeit Sipos Peti, a pénteki vendéglátó. Az Irigy hónaljmirigy sztárja végzettsége szerint cukrász, és ki is tett magáért a fogások különleges külsejét illetően. Az előétel pont úgy nézett ki, mint egy fagyikehely, a főétel pedig torta formát öltött. Ráadásul ennek a közepébe még egy tüzijátékot is rakott Peti, tekintettel Uszkó Laci közelgő születésnapjára.

 

 

 

 

Menü

 

Előétel:"Fagyi"

Pástétom-fagylalt


Beschamel:
2dl tej, 5dkg vaj, 2 evőkanál liszt
Pástétom:
1 kaviár, lazac aprólék, 2 májkrém, 10 dkg füstölt sajt, 1 citrom, salátalevél, piritós, lilahagyma
A beschamelt a szokásos módon elkészítjük. A vajat megolvasztjuk, a liszttel rántást készítünk, majd felöntjük tejjel. Só nélkül mert a pl. a lazac nagyon sós! Majd mikor már kihűlt, összekeverjük bármilyen általunk kedvelt alapanyaggal. Utólag még sózhatjuk, borsozhatjuk, stb. Kb. kétszer annyi beschamelt adjunk, mint alapanyagot. Fél órára mélyhűtőbe is tehetjük, hogy szebben lehessen formázni. A fagyikelyheket salátalevelekkel kibéleljük, a halas ízűeket citrommal, a húsosakat lilahagymával, és piritós csíkokkal díszítjük. Forró piritóst adunk mellé.

 

 

 

Főétel: "Torta"

Főétel: Fasírt-torta

Lap:
Hozzávalók: 80 dkg darált füstölt hús, 40 dkg száraz párizsi, ketchup, mustár, só, paprika, bors, fokhagyma, hagyma, 6 tojás, 3 zsemle, 10 koktél-paradicsom, petrezselyem, 1,5kg krumpli
A füstölt húsokat ledaráljuk, a hagymát és a fokhagymát picit vajon megfuttatjuk, a zsemléket tejbe áztatjuk, és kinyomkodva a darált húshoz keverjük. Borssal, pici mustárral és a hagymákkal ízesítjük. Vigyázat, a füstölt hús elég sós, nem kell tenni külön. Tortaformába kb. egy centi vastagon belenyomkodjuk, és 3 lapot sütünk! Csinálhatjuk nyers húsból is, pont mint egy fasírtot, de a nyers hús összeugrik, és nem tartja meg a szép kerek formát! A lapokat forró krumplipürével összetöltjük, mint egy tortát. Körbepanírozzuk mandula darabokkal, vagy pirított zsemlemorzsával, tetejét koktélparadicsommal vagy bármilyen zöldséggel díszíthetjük.

 


 

Desszert: "Hamburger"

Torta:
Gyakorlatilag ez egy hamburger alakú torta! Sütünk egy Sacher tortát, ez lesz a „hús”. Úgy készítjük, mint a piskótát. Tojások sárgáját cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat. A fehérje habját és a lisztes kakaót belekeverjük. 170-180 fokon kerek formában megsütjük.

Sacher torta:
5 db tojás, 15 dkg cukor, 12 dkg margarin, 7 dkg liszt, 4 dkg kakaó
Azután keverünk egy egyszerű muffin tésztát, tetejét mandula darabokkal megszórjuk, ez lesz a „szezámmag” az óriás zsömlénken. Ha kihűlt, kettévágjuk, eper- és sárgabaracklekvárt csorgatunk a lapok közé, nem baj, ha kicsit kifolyik oldalt, mert ilyen a hambi is! Középre rakjuk a Sacher tortát. A paradicsomot és a salátalevelet gyümülcszselével utánozzuk. Adhatunk mellé csoki és vanília öntetet is!

Muffin (bögrés):
2 bögre liszt, 1 b. cukor, 1 b. tej, fél b. olvasztott vaj, 1 cs. sütőpor, 2 egész tojás, 1 kis só, sütőpor, sárgabarack, piros lekvár


forrás: tv2.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán sipos péter

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr32708729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása