Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

"Mirigyes" Kabai Laci menüje

2008.10.10. 18:54 welltina

 

„Ahhoz képest, hogy sosem főztem még, büszke lehetek magamra, mert még a recepteket is elkérték a többiek, szóval biztosan ízlett nekik – fejezte ki örömét Laci.

 

 

 

Menü:

Előétel: kukoricakrém leves 

Tejszínes kukorica leves camamberttel


Hozzávalók kb. 5-6 személyre: 1db póréhagyma, kb. 70 dgk konzerv kukorica, 3db húsleves kocka, fél liter főzőtejszín, margarin, só, bors, camambert
Margarinon a karikázott poréhagymát megfonnyasztjuk, majd hozzáöntünk egy liter vizet és beletesszük a kukoricát is. A kukoricának a levét ne tegyük bele. Miután puhára főztük, turmixoljuk az egészet simára, majd szűrjük át tészta szűrőn. Tegyük vissza a tűzre, morzsoljuk bele a húsleves kockákat és öntsük hozzá kb még fél liter vizet, tejszínt. Sóval borssal ízesítsük. Egyet rottyan és már kész is. Tálaláskor a tányérba tegyünk bele 3-4 szelet camambert sajtot és erre merjük rá a forró levest.

 

Sajtos quasedilla


Hozzávalók: 2db tortilla lap, tejföl, reszelt trappista, mMexikói fűszerkeverék
Az egyik tortilla lapot serpenyőben melegítsük át majd kenjük be a tetejét tejföllel, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, majd oszlassuk el rajta egyenletesen a reszelt trappistát. Ennek tetejére tegyük rá a másik tortilla lapot majd nagyobb lángon pirítsuk meg mindkét oldalát annyira, hogy enyhén megbarnuljon. Pár pillanat alatt kész. Ezután vágjuk cikkelyekre és tegyük a kukoricaleves mellék tunkolónak!

Mexikói tejszínes kukoricakrémleves

Hozzávalók:


# 2 doboz konzerv kukorica
# 1 kisebb fej vöröshagyma
# 1 nagyobb gerezd fokhagyma
# 1 kávéskanál Worchester szósz (elhagyható)
# kevés olaj/vaj
# kevés mustár
# kevés kurkuma
# kevés curry
# fehérbors
# só
# őrölt gyömbér
# 1 csipet cayenne bors (aki csípősen szereti)
# 8 dl marhahúsleves (kockából is kiváló)
# 1 dl száraz fehérbor (elhagyható)
# 2 dl tejszín
# 2 evőkanál liszt
# 20 dkg füstölt sonka vékony csíkokra aprítva
# 2 marék sajtos vagy natúr tortilla chips

Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágva kevés olajon vagy vajon megdinsztelem, hozzáadom a szétnyomott vagy apróra vágott fokhagymát, elkeverem, majd rögtön hozzáöntöm a 2 konzerv kukoricát, aminek a levét előzőleg leöntöm róla. Felöntöm a marhahúslevessel, beleteszem a Worchester szószt, a bort, a fűszereket, és közepes lángon kb. 10 percig főzöm. Ezután kézimixerrel elturmixolom az egészet, nem baj, ha kissé darabos marad a kukorica.
Kevés liszttel elkevert tejszínnel behabarom, majd visszateszem a tűzre, beleszórom a füstölt sonka csíkokat. Folyamatosan kevergetve összerottyantom az egészet, míg besűrűsödik.
Tálkákban forrón tálalom. A tortilla chipseket nagyobb darabokra tördelve közvetlenül tálaláskor szórom a tetejére.

Forrás: mindmegette.hu
 

 

 

Főétel: Faita babsalátával

Csirke fajitas babsalátával
Hozzávalók 5-6 személyre:
1 kg csirkemell, 3 db kaliforniai paprika (piros, zöld, sárga), 2-2 közepes fej lila- és vöröshagyma, 3-4 db hámozott paradicsom, mexikói fűszerkeverék, kevés tabasco szósz, chilli, vagy Erős Pista, só, oliva olaj, tortilla lap
Páclé: szója szósz, fokhagyma, citromlé, koriander, worchester szósz, só, sör
Elkészítése: Csíkokra vágott csirkemellet minimum 3 órára a páclébe tesszük. Ezután olívaolajon a csirkecsíkokat elkezdjük pirítani. Amikor már kifehéredett hozzáadjuk a karikázott paprikát, hagymát (a hagymát és a paprikát kb. egy centi széles karikákra vágjuk). És az egészet tovább pirítjuk. Menet közben hozzáadjuk a mexikói fűszerkeveréket, kevés tobascot, sót és az erőset ízlés szerint. Amikor elpárolgott a leve tovább sütjük. Ha a csirke enyhén megpirult beletesszük a felkockázott hámozott paradicsomot. Pár perc kevergetés után kész is van. Ezután a tortilla lapot mikrohullámú sütőben egy percig melegítjük, majd ebbe beletekerjük.

Babsaláta:
Hozzávalók:

3-4 doboz vörösbab konzerv, 2 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, mexikói fűszerkeverék, hámozott paradicsom, só
A hagymát olajon megpirítjuk, a bab levét kiöntjük a babot beletesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát tovább sütjük fűszerezzük, amikor majdnem kész beletesszük a felkockázott hámozott paradicsomot és e2 perc múlva kész is.
A babsaláta és a fajitas mellé egy kis tejfölt teszünk és így együtt fogyasztjuk!

Csirke fajitas


Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé
8 db tortillalap (Casa Fiesta: Flour Tortillas)
1 nagy fej vöröshagyma
1-1 db piros és zöld kaliforniai paprika
10 dkg reszelt sajt
só, olívaolaj

a marinádhoz:
1 dl olívaolaj
1/2 dl száraz fehérbor
1 evőkanál citrom- vagy limelé
1 evőkanál Worchester szósz
1 evőkanál szójaszósz (chilis-fokhagymás)
1 evőkanál balzsamecet vagy fehérborecet
3 gerezd reszelt fokhagyma
2 mokkáskanál tabasco- vagy chiliszósz (ha nincs, az Erős Pista is jó)
őrölt bors

Elkészítés:

A csirkemell filéket vékony csíkokra vágjuk, a marinádhoz valókat jól összekeverjük, beletesszük a csirkemell csíkokat elkeverjük, és legalább 2-3 órát - időnként megkeverve - állni hagyjuk. (Legideálisabb, ha a pácolást előző este végezzük el.) Olívaolajat nem túl forróra melegítünk, és a pácléből kivett csirkecsíkokat, egy kevés páclé hozzáadásával pirítani kezdjük rajta. Közben a vöröshagymát és a paprikákat vékony csíkokra felszeleteljük, és a csirkére szórjuk. Finoman kevergetve az egészet kb. 10 perc alatt megsütjük. A tortillákat tányérra tesszük, folpackkal letakarjuk, és mikrohullámú sütőben megforrósítjuk, vagy alufóliába burkolva sütőben megmelegítjük. A csirkeragut egy csíkban a tortillára halmozzuk, megszórjuk a reszelt sajttal, és feltekerjük. Guacamoléval (ld. mártások) vagy/és salsával kínáljuk. (A mártásból a tortillatekercsekbe is tehetünk.)

Forrás: mamakonyhája.extra.hu
 

Babsaláta


Hozzávalók:

1 doboz 400 gr-os babkonzerv (vesebab, vörösbab, stb)
2 fej lilahagyma
ízlés szerint: só, őrölt bors, ecet, cukor, pár csepp olaj
(babkonzerv helyett használhatunk 250 gr beáztatott, majd készre főzött szárazbabot is)

 

Elkészítés:

A babkonzervet leszűrjük, a babot a szűrőben átmossuk, majd lecsepegtetjük. A lilahagymát megtisztítjuk, félbe, majd vékony félkarikákra vágjuk (un. félfőre). Vízzel, a cukorral, az ecettel és a sóval hagyományos salátalevet készítünk. Egy tálban összekeverjük a hagymát és a babot, ráöntjük a salátalevet, frissen őrölt borssal megszórjuk, és meghintjük pár csepp olajjal. Lefedve, néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy ízei jól összeérjenek.

Forrás: mamakonyhaja.extra.hu
 

 

 

Desszert: Pedro kedvence

Pedro kedvence

Hozzávalók 5-6 személyre
30 darab tojássárgája, 10 púpos evőkanál porcukor, 1 púpos evőkanál liszt, 2 dl brandy, tejszínhab, fahéj, kristálycukor
 

Elkészítése: A tojássárgáját simára keverjük a porcukorral, liszttel, brandyvel egy tálban. A tálat forró víz gőze fölé tesszük és folyamatos kevergetés közben megvárjuk, míg sűrű masszává nem válik. Ezután hűtőben teljesen lehűtjük. Miután kihűlt gombócokat formálunk belőle és beleforgatjuk a fahéjjal kevert kristálycukorba. Tejszínhabbal tálaljuk.

 

 Forrás: tv2.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán kabai lászló

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr92707400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása