Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Komonyi Zsuzsa menüje

2008.10.02. 10:10 welltina

Zsuzsi igyekezett kitenni magáért, ám mégsem aratott osztatlan sikert, vendégei ízlését nem sikerült eltalálnia...

 

 

 

 

 

Menü

 

Zsuzsi előétele: Becsinált leves


Hozzávalók:
8 személyre: 1,5kg csirkemellfilé, 2 nagyobb sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 karalábé, 1 zeller, só, tejföl (fél literes), liszt, babérlevél, apró tészta, 2 húsleves-kocka, 1 erőleves kocka, citrom, burgonya
Elkészítés: A csirkemelleket apróra vágjuk, egy kevés vízzel leforrázzuk, majd leöntjük a levét. Ezt követően a megfőtt húsokra rádobáljuk a felszeletelt zöldségeket, fűszereket, sót, meghintjük liszttel (két kanállal), és felengedjük vízzel. Lassú tűzön kb. egy órán át főzzük. Majd mikor megfőttek a zöldségek, a nagy pohár tejfölt egy kis liszttel és a húslével elkeverjük, és a levest behabarjuk. A legvégén citrommal ízesítjük.

Raguleves


Hozzávalók:


valamilyen kockázott hús
többféle zöldség (hagyma, fokhagyma, sárgarépa, petrezselyem, borsó, kukorica, gomba, zöldbab, zeller, karfiol....)
2 dl tej
1 doboz tejföl
liszt
bors, só, vegeta, tárkony, kapor, babérlevél

Elkészítés:
Kevés olajon megpároljuk a felkockázott zöldségeket. (na jó a borsót nem kell kockázni:)
Ha üveges a zöldség, rá a kockázott húst, és további rázogatás mellett párolni.
Amikor fehér a hús, kb. 2 fakanálnyi lisztet rá kell szórni, összekeverni és megpirítani.
2dl tejet és 4 liter vizet ráönteni.
Fűszerezni: késhegynyi tárkony, 1 babérlevelet összetörni, egész bors...,1 fej hagymát, 1 gerezd fokhagymát egészben beledobni.
Ha felforrt, lassú lángon készre főzzük.
Tálalás előtt kapros tejföllel sűrítjük.
Csipetkét, vagy más tésztát teszünk bele.

Tanácsok:
Miközben párolunk, csak rázogatni szabad az edényt, keverni tilos.
Forráskor hajlamos kifutni, ezért ott kell állni mellette.
Célszerű lábosban és nem fazékban főzni.
 

 

Forrás: tutireceptek.hu

 

 

 

Zsuzsi főétele:: Bakonyi sertésborda


Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet karajfilé, 10 dkg füstölt szalonna, 1db közepes fej vöröshagyma, kevés zsiradék, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 25 dkg gomba, 1 pohár tejföl, 1 dl tejszín, só, egy evőkanál pirospaprika, egy púpos evőkanál liszt
Elkészítése:
A húst klopfoljuk ki, sózzuk, és mind a két oldalát lisztbe mártva, kevés zsiradékon süssük meg szép pirosra, és tegyük félre. A zsiradékban, amiben a húst sütöttük, pirítsuk meg üvegesre az apró kockára vágott szalonnát. Tegyük rá a finomra vágott vöröshagymát, és a karikára vágott zöldpaprikát. Dinszteljük meg egy kicsit, és tegyük bele a cikkekre vágott gombát. Sózzuk meg, és addig pirítsuk, amíg vissza nem sül zsírjáig. Szórjuk meg pirospaprikával, egy evőkanál liszttel, és kevés vizzel engedjük fel. Tegyük bele a kockára vágott paradicsomot, és főzzük készre. A tejfölt és a tejszínt keverjük ki 1 dl hideg vízzel, és ezzel öntsük fel a ragut. Állandó keverés mellett forraljuk ki. Ha kell, utánaízesítünk, majd visszarakjuk a mártásunkba a megsütött húsokat, és még egyszer összeforraljuk. Galuskával (nokedlivel) körítve, tejföllel meglocsolva tálaljuk.

 Bakonyi borda


Hozzávalók 4 személyre:


# 8 kicsontozott sertésborda
# 25 dkg gomba
# 1-1 zöldpaprika és paradicsom
# 1 nagy fej hagyma
# fél dl olaj
# 3 evőkanál + 1 kávéskanál liszt
# 1 kávéskanál édesnemes pirospaprika
# 2 dl tejföl
# 2 szál petrezselyem

Előkészítés:

A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük, kissé kiverjük, fél órára besózzuk. A gombát megtisztítjuk, hámozatlanul vastagabb szeletekre vágjuk. Megmossuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, a zöldpaprikát kicsumázzuk, ereit, magjait eltávolítjuk, húsát felkarikázzuk. A paradicsomot meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk.


Elkészítés:

Az olajat felforrósítjuk. A hússzeleteket 3 evőkanállisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk róluk, és az olajban mindkét oldalukon hirtelen elősütjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, fedő alatt 10 percig pároljuk. Visszatesszük az edénybe a hússzeleteket, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk, elfőtt levét kevés vízzel pótoljuk. Simára keverjük a tejfölt 1 kávéskanál liszttel, a mártáshoz adjuk, jól összeforraljuk. A bordákat tálra rendezzük, bevonjuk a mártással, és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

 

Forrás:mindmegette.hu

 

 

Zsuzsi desszertje: Tejes pite

Hozzávalók: 5db tojás sárgája, 5db tojás fehérje, 20dkg cukor, 2 cs. vaníliás cukor, ½ olvasztott teavaj, 1 liter tej, 25dkg liszt, sárgabarack lekvár, pálinka, sütőpapír
Elkészítés:
5 tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és az olvasztott teavajjal habosra kikeverjük. Utána felváltva öntjük bele a tejet és a lisztet, jól átforgatjuk, hogy sima legyen! Majd belekeverjük a tojásfehérjét, amit keményre felvertünk. 180 fokra felmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral és pálinkás lekvárral tálaljuk.

Tejes pite barackízzel

Hozzávalók:


1 liter tej, 6 dkg margarin, 10 dkg vaníliás cukor, 20 dkg liszt, 20 dkg sárgabarackíz, 5 tojás, pici só, 5 cl barackpálinka (ez el is maradhat)

 

Elkészítés:


Az alapanyagokból palacsintatésztát készítünk. Margarinnal kikent tepsibe öntjük, és előmelegített forró sütőben pirosra sütjük. Még forrón lekenjük a barackízzel, és lelocsoljuk a barackpálinkával. Kockára felvágva hidegen tálaljuk.

 

Forrás: meglepetes.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek tejes pite hal a tortán raguleves komonyi zsuzsa bakonyi sertésborda galuskával

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr44695516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása