Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Mit főzött Bangó Margit?

2008.09.11. 11:11 welltina

Bangó Margit az egész családot befogta a vacsorakészítéshez. Így valóban gyorsabban megy a munka, és igy tanul a következő generáció :)

 

 

A pazar lakoma, ahogy a menükártyán szerepelt:

Előétel:

Töltött sajt tekercs a la gippsy

Főétel:

I.

ürge leves májjal-éjjel

ürge pörkölt kakasherével és túrós csuszával

II.

Városligeti tóról elcsent kacsacombja porhanyósan,

Koca csülke és oldalas rozsdásra sülve

Frissen elgázolt csirke töltve savanyúkáposztás light nokedlivel

Desszert:  hal a tortán habbal

 

És amit feltátaltak:

Előétel:

Tyúkhúsleves

sok zöldség, hagyma, zeller, krumpli benne, és a lényeg a kukoricán nevelt tyúkhús.

 

 

 

 

 

 Főétel:

Tyúkpörkölt túróscsuszával,

 

 

 

 

 

 

Káposztás nokedli 

 

 

 

 

Hozzávalók:
A galuskához:
-Liszt (0,80 kg)
-Só (0,05 kg)
-Olaj
-Tojás 3 db
-Javasolt folyadékmennyiség 0,40 l

A káposztához:
-Egy zacskó vagy két doboz savanyúkáposzta
-1 közepes fej vöröshagyma
-fokhagyma
-Fűszerpaprika
-Só
-Bors
-Olaj

Elkészítés:

A savanyúkáposztát vízben áztatjuk, a főzés előtt 10-15 perccel, hogy ne legyen annyira savanyú. Ha elkészül, majd a káposztát kivesszük, kicsavarjuk belőle a lehető legtöbb vizet, és egy vágódeszkán megvagdossuk, hogy ne legyenek olyan hosszúak a szálak. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd olajon feltesszük, közben hozzáadunk egy kevés apróra vágott fokhagymát. Ha már üveges, lehúzzuk a tűzről, pici vízzel felhígítjuk, majd beletesszük a fűszerpaprikát, és visszatesszük a tűzre. Ezután beletesszük a káposztát, és a fűszereket. Addig dinszteljük, amíg a káposzta puha nem lesz.
Ha ezzel elkészültünk, akkor galuskatésztát keverünk, és azt sós vízben kifőzzük. Ha a tésztát lehűtöttük, összekeverjük a káposztával, és készen is van...

 Forrás: tutireceptek.hu

 Lehet gazdagítani sült szalonnával, sült kolbásszal.

Kipróbáltuk savanyúkáposztával és édeskáposztával is, és sült szalonnával, mindkettő nagyon finom! :)

Jó étvágyat mindenkinek!

 

Sülttál, mindenféle salátával

Sültoldalas

Töltött madarak, (tyúk, galamb) fűszerezve lestyánnal, kakukkfűvel, oregánóval, bazsalikommal.

 

 

  

 

 

Desszert:  Iszonyúan finom csokitorta

 

 

 

 

 

 

Forrás: tv2.hu, tutireceptek.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek tyúkhúsleves hal a tortán bangó margit csokitorta tyúkpörkölt túróscsuszával káposztás nokedli sülttál mindenféle salátával sültoldalas töltött madarak hal a tortán habbal

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr37657773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása