Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Szandi receptjei 2

2008.09.03. 01:54 welltina

 

Szandi menüje jól sikerült, bár volt ami nem volt teljesen tökéletes, és még a legerősebb ember is falatozott mindenből....

„Mivel a gyerekek miatt nem tudtam a főzésre koncentrálni, sajnos a szarvassült kicsit száraz lett, de ettől még nem volt rossz a vacsora. A hangulat pedig kifejezetten jó volt.

 

 

 

 

Előétel: Avokádó krém
Elkészítés: 6 avokádót meghámozunk, kimagozunk és beletesszük egy tálba. Belenyomunk 3- 4 gerezd fokhagymát, beleteszünk 3 db főtt tojást és megsózzuk. Lehet hozzá adni még fél pohárnyi joghurtot is. Botmixerrel pépesítjük, pirítóssal tálaljuk. Sajttálat is kínálhatunk mellé.

 


Előétel: Bacon-be tekert csirkemáj
Elkészítés: Minden csirkemáj darabot kettévágunk. Megsózzuk majorannával ízesítjük. Bacon-be tekerjük és átszúrjuk fogpiszkálóval. Egy tepsi aljára kevés olíva olajat öntünk és megsütjük a csirkemájat 180 fokon. Amikor kihűlt, hűtőbe tesszük és hidegen tálaljuk.

 

 

Főétel: Szarvas sült
Először is 3 nappal a sütés előtt elkészítjük a páclevet: Feketebors, borókabogyó, babérlevél, hagyma, zöldség, kevés ecet/bor, - vagy tárkonyecet/ és só elegyét felforraljuk, majd forrón ráöntjük a kb. 3 kilós szarvascombra, úgy, hogy teljesen elfedje. Hűtőbe tesszük, és benne hagyjuk a sütésig.
Kivesszük a húst a pácléből, megtűzdeljük csíkokra vágott szalonnával és majorannába, sóba hempergetett fokhagymacsíkokkal. Megsózzuk, borsozzuk és beletekerjük baconszalonnába.
A tepsit kikenjük mangalicazsírral és vékonyra vágott szalonnával béleljük ki. Beletesszük a szarvascombot. Felöntjük egy kis vízzel és jó minőségű száraz vörösborral. Szorosan letakarjuk alufóliával és 1 ,1és fél órán át pároljuk. Közben nézegetjük, ha elfőtt a leve, pótoljuk. Aztán levesszük az alufóliát és elkezdjük sütni. Közben nézegetjük és a saját levével locsolgatjuk, ha kell, aláöntünk bort vagy vizet. Ha megsült, kivesszük és szeletekre vágva tálaljuk. A pecsenyeléből pecsenyeszószt készítünk egy kis behabarással. Krumplipürével vagy gombás rizzsel tálaljuk. Félbevágott őszibarackbefőttbe áfonyalekvárt teszek, és ezt kínáljuk mellé, de lehet savanyúságot is adni hozzá.


 

Desszert: Palacsinta torta

 

 

 

 

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek szandi hal a tortán avokádókrém palacsinta torta szarvas sült baconba tekert csirkemáj

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr61640992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása