Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Rubint Réka receptjei

2008.06.13. 16:31 welltina

Bejött az egészséges menü Rubint Réka vendégeinek, hiszen igyekezetét 19 ponttal jutalmazták - hármas holtverseny most először fordul elő a Hal a tortán történetében!

 

Íme a receptek:

Előétel: Paraszttál
Hozzávalók: kőrözött, lilahagyma, csípős szalámi, szalámi, főtt tojás, téli szalámi, mangalica kolbász, szürkemarha sonka, parasztkolbász
Kőrözött hozzávalók: salátalevél, juhtúró, őröltkömény, só, őrölt bors, pirospaprika
Recept:
A hozzávalókat egy tálon ízlésesen elrendezzük.

Főétel: Csirkepaprikás
Hozzávalók: vöröshagyma, paradicsom, paprika, só, pirospaprika, köménymag, feketebors, fokhagyma, főzőtejszín, olaj, csirkehús
Recept: A hagymát olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, majd a tűzről félrehúzva pirospaprikát szórunk rá. Megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymát nyomunk bele és beletesszük a húst. Lesütjük zsírjára, majd a húsokat kivesszük belőle és a lébe tejszínt öntünk és felfőzzük. Ezután a levet leturmixoljuk és visszarakjuk bele a húsokat.

 

Köret: Nokedli
Hozzávalók: liszt, egész tojás, víz, juhtúró, tehéntúró, só
Recept:
A hozzávalókat összedolgozzuk úgy, hogy a palacsinta tésztánál keményebb masszát kapjunk és lobogó vízbe szaggatjuk, rövid ideig főzzük majd leszűrjük.

 

Desszert: Somlói galuska
Hozzávalók:  
Sárga piskótához:
tojás, liszt,  cukor.
Diós piskótához:
tojás,cukor, liszt, darált dió.
Csokoládés piskótához:
tojás, cukor, liszt, kakaó.
Vaníliakrémhez:
tej, rúd vanília, cukor, liszt, egész tojás.
Rumos cukorszörphöz:
víz, cukor, rum.
Csokoládéöntethez:
tej, kakaó, tojássárgája, cukor, liszt, rum, darált dió, mazsola, kakaó, tejszín.
Recept:
A háromféle piskótalapot egyenként azonos nagyságú tepsiben megsütjük.
A krémhez a  tejet a vaníliával és a cukor 2/3 részével felforraljuk. A maradék tejet külön edényben simára keverjük a liszttel, tojássárgákkal, a tojásfehérjékből pedig az egyharmadnyi cukorral kemény habot verünk. A forrásban lévő vaníliás tejbe állandó keverés mellett beleöntjük a tojásos tejet, felforraljuk, majd a tűzről levéve azonnal belekeverjük a cukros tojáshabot. Hagyjuk kihűlni. A rumos szörphöz a cukrot a vízzel felforraljuk, majd, ha langyosra hűlt, belekeverjük a rumot. A csokoládéöntethez a kakaót a tejjel simára keverjük, utána a cukrot és a tojássárgát is hozzáadjuk, majd állandóan kevergetve felforraljuk. A tűzről levéve rummal ízesítjük. A tejszínből kemény habot verünk. Ezután az összes hozzávalót az asztalra tesszük és a következő módon rakjuk össze: olyan mély tepsit (vagy tálat) készítünk elő, amelybe a piskótalap egészben belefér (de legalább négyszer magasabb legyen, mint a piskóta). A tepsi aljára tesszük a sárga piskótát. Meglocsoljuk a rumos cukorszörp egy részével és rákenjük a sárga krém egyharmadát. Meghintjük a dió és a mazsola felével, majd ráfektetjük a csokoládés piskótalapot. Ezt meglocsoljuk a szörppel, rákenjük a sárga krém második harmadát. Ismét meghintjük dióval és mazsolával, ezután ráborítjuk a diós piskótát. Rásimítjuk a maradék krémet és kakaóporral megszórjuk. Alufóliával letakarjuk és a hűtőszekrényben kihűtjük. (Három napig is eláll.) Tálalás előtt evőkanállal vagy fagylaltadagolóval desszertes tányérokra adagoljuk. Mindegyik adagra nagy kupac tejszínhabot nyomunk, amit leöntünk csokoládéöntettel. Pár szem gyümölccsel is lehet díszíteni.

Forrás: tv2.hu

6 komment

Címkék: receptek rubint réka nokedli hal a tortán paraszttál csirkepaprikás somlói galuska

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr2518089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heckmann évi 2008.06.15. 08:24:59

szeretném megtudni, hogy milyen liszt volt az, amiből a Réka nokedlije készült? ha tudjátok lécci irjátok meg, és hogy hol lehet megvásárolni? köszike

cukorka 2008.06.15. 20:01:35

Szerintem szójaliszttel kevert tönkölybúzaliszt. Cukorbetegeknek is ajánlott, mivel kevesebb a szénhidráttartalma. Ált. 1/3 szójaliszt és 2/3 sima lisztet érdemes használni, különben törik a tészta. Szóval semmi különleges nincs benne, bármelyik bioboltban beszerezhető. Cukor helyett pedig lehet stevia cseppet használni, bár a piskótába nekem nem vált be, inkább xillitet lehet használni.

szrityi 2008.06.18. 14:05:56

Norbi liszttel csinálta. Pár helyen már lehet kapni csak horror az ára. Azt hiszem 900.-/ fél kg.

Zsu 2008.06.22. 17:31:47

Jobb lenne Rékától megtudni,hogy milyen lisztet használ,pl-ul a hús panirozásához is...Valaki tudja??Irja +

tusi 2008.06.23. 14:38:54

Norbi liszt volt!!! Valóban drága, 500 gr 1100 Ft (nálunk). Próbáltam belőle hagyományos módon galuskát készíteni, sajnos szétfőtt, kellene még bele valami...
Fent olvastam, Réka túróval készítette...
Hmmm, kiprósza!

Pincze Anikó 2008.10.27. 06:27:34

Biztos finom lehetett.Hol lehet megvenni a lisztet és a többi alapanyagot?Vagy esetleg házhoz szállitják?
süti beállítások módosítása